Ναυάγιο Περιστέρας

Ναυάγιο Περιστέρας

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα γύρω από την κατάδυση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν αναμφισβήτητα η έναρξη λειτουργίας του πρώτου υποθαλάσσιου μουσείου στην Περιστέρα Αλοννήσου.

Λευτέρης – Γοργονιές

Λευτέρης – Γοργονιές

Στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε το «Βόλος» από άλλη μεριά είχαμε την τύχη να “χαθούμε” σε μία μεγάλη έκταση με Γοργονίες και εντυπωσιακά μονόπετρα.

Λευτέρης – Ναυάγιο Βέρα

Λευτέρης – Ναυάγιο Βέρα

Τον Φεβρουάριο του 1999, μετά από βλάβη στο πηδάλιο, το φορτηγό πλοίο «Βέρα» προσάραξε στον ύφαλο Λευτέρη. Μετά από λίγο καιρό το πλοίο έσπασε στη μέση και τα δύο κομμάτια του βρίσκονται σε βάθη από 16-25 μέτρα.

Παράδεισος

Παράδεισος

20 χιλιόμετρα από το Βόλο βρίσκεται η παραλία του Παραδείσου. Αφού στρίψουμε δεξιά από την ΕΟ Βόλου – Νεοχωρίου για «Παράδεισο» και συναντήσουμε τη θάλασσα…

Χόρτο

Χόρτο

Υπάρχουν καταδυτικά σημεία που είναι εύκολα στην πλοήγηση και τα βρίσκεις σχετικά απλά. Βλέπεις απ’ έξω το ανάγλυφο και μπορείς με ευκολία να υποθέσεις πού και πώς είναι ο τόπος.

Άγιος Στέφανος

Άγιος Στέφανος

Φεύγουμε από τον Βόλο και κατευθυνόμαστε προς την παραλία των Αλυκών. Συνεχίζουμε για τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, παρκάρουμε το αμάξι μας στον τελευταίο όρμο και κατηφορίζουμε.