Παράδεισος

20 χιλιόμετρα από το Βόλο βρίσκεται η παραλία του Παραδείσου. Αφού στρίψουμε δεξιά από την ΕΟ Βόλου – Νεοχωρίου για «Παράδεισο» και συναντήσουμε τη θάλασσα...
Αρχική 9 Βουτιά 9 Παράδεισος

20 χιλιόμετρα από το Βόλο βρίσκεται η παραλία του Παραδείσου. Αφού στρίψουμε δεξιά από την ΕΟ Βόλου – Νεοχωρίου για «Παράδεισο» και συναντήσουμε τη θάλασσα, προχωράμε αριστερά και παρκάρουμε το αμάξι μας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τέλος του δρόμου.

Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 100 μέτρα κολύμβησης

Οργανωμένη παραλία

Δεν έχει Ναυάγιο

Από το σημείο που παρκάραμε ξεφορτώνουμε τα πράγματά μας και συνεχίζουμε να περπατάμε νότια όσο επιθυμούμε. Το σημείο κατάδυσης είναι κοντά στα επόμενα βράχια οπότε όση απόσταση δεν περπατήσουμε θα την κολυμπήσουμε. Η επιλογή είναι δική σας.

Η ΑΚΤΗ

Η συγκεκριμένη ακτή είναι ιδανική περίπτωση για να ακολουθήσουν μη δύτες, καθώς πρόκειται για μία όμορφη αμμουδιά που δύσκολα γεμίζει. Επίσης από το κοντινό cafe μπορείτε να εφοδιαστείτε τα απαραίτητα και να επιλέξετε αν θα απολαύσετε τις ανέσεις της ξαπλώστρας ή όχι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού στήσετε τον εξοπλισμό σας και κάνετε τους προκαταδυτικούς ελέγχους, μπαίνετε στο νερό. Κάνετε buddy check και κολυμπάτε στην επιφάνεια. Η απόσταση μέχρι το σημείο εισόδου είναι αρκετά μεγάλη και προτείνουμε να μην σπαταλήσετε τον αέρα σας σε έναν αμμώδη βυθό. Ο ύφαλος είναι λίγο πριν τα δεύτερα βράχια που θα συναντήσετε, αλλά εμείς προτείνουμε να καταδυθείτε ενδιάμεσα και να ακολουθήσετε υποβρύχια πορεία στα 12 μέτρα με την ακτή να βρίσκεται στα αριστερά σας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Μετά από λίγα λεπτά κολύμπι υποβρυχίως, στα 13 περίπου μέτρα βάθος, θα δείτε τους εμβληματικούς βράχους του υφάλου να σηκώνονται διακόπτοντας το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της άμμου και της βλάστησης. Οι βράχοι αυτοί συνεχίζουν σε μια ικανοποιητική έκταση φτάνοντας τα 30 μέτρα βάθος και συγκεντρώνοντας αρκετή ζωή. Εμείς συνήθως ακολουθούμε μια πορεία αντίστροφη με τους δείκτες του ρολογιού περιμετρικά του υφάλου, αλλά εσείς μπορείτε να εξερευνήσετε με όποιον τρόπο θέλετε καθώς είναι δύσκολο να χαθείς. Θα συναντήσετε αρκετή βλάστηση, μερικά ξεχασμένα δίχτυα που έχουν ενσωματωθεί με το περιβάλλον, αρκετούς σπειρογράφους, πολλά μικρά ψαράκια και γενικά έναν όμορφο τόπο για περιήγηση.Όπως σε όλες τις βουτιές του Παγασητικού υπάρχει αρκετή πιθανότητα να συναντήσετε θολούρα. Προσαρμόστε τις αποστάσεις που κρατάτε με το ταίρι σας αναλόγως ειδικά αν έχετε φωτογράφους στην παρέα καθώς μπορείτε να χάσετε το buddy σας εύκολα.

Όταν φτάσετε τα 100 bar μπορείτε να ξεκινήστε την ανοδική πορεία και θα φτάσετε σύντομα στο σημείο που πρωτοσυναντήσατε τα βράχια. Ακολουθήστε αντίθετη πορεία με την ακτή στον δεξί σας ώμο και βάθος κοντά στα 5 μέτρα. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε την προληπτική σας στάση καθώς κατευθύνεστε προς την έξοδο.

DIVE MAP PIN: https://goo.gl/maps/gb5Qt8cgD7uGsPXu6
CAR MAP PIN: https://goo.gl/maps/4EBKpUW5ssfn3Xn69

Unnamed Road, Notio Pilio 370 10, Ελλάδα, 39.280667, 23.150167, 8, ChIJc5i0kBkXpxQRhDgsiBF21EE, Unnamed Road, Magnisia, 370 10, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!