Άγιος Στέφανος

Φεύγουμε από τον Βόλο και κατευθυνόμαστε προς την παραλία των Αλυκών. Συνεχίζουμε για τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, παρκάρουμε το αμάξι μας στον τελευταίο όρμο και κατηφορίζουμε.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Άγιος Στέφανος

Φεύγουμε από τον Βόλο και κατευθυνόμαστε προς την παραλία των Αλυκών. Συνεχίζουμε για τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, παρκάρουμε το αμάξι μας στον τελευταίο όρμο και κατηφορίζουμε.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 50 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Το κατηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία είναι μικρότερο από 30 μέτρα και πέρα από κάποιους θάμνους που ενδέχεται να σας γρατζουνίσουν δεν παρουσιάζει κάποια άλλη δυσκολία.

Η ΑΚΤΗ

Πρόκειται για μία παραλία με μικρές πετρούλες που δεν εμποδίζουν το περπάτημα. Η ακτή δεν είναι αρκετά δημοφιλής, καθώς βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης. Ωστόσο, τα νερά σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις που γίνονται είναι καθαρά και ασφαλή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

​Αφού μπούμε στη θάλασσα και κάνουμε όλους του απαραίτητους προκαταδυτικούς ελέγχους, κολυμπάμε στην δεξιά πλευρά της παραλίας και καταδυόμαστε κοντά στα βράχια.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ξεκινάμε από τα 4-5 μέτρα και στο δεξί μας χέρι αρχίζει να σχηματίζεται ο τοίχος της βουτιάς και στο αριστερό μας μια μικρή ποσειδωνία με αρκετή μικροζωή που αξίζει την επίσκεψη μας ειδικά αν έχουμε φωτογραφική μηχανή με μάκρο δυνατότητες. Ψάχνοντας μέσα στις ανεμώνες και τα σφουγγάρια βρίσκουμε μικροσκοπικές γαρίδες και καραβίδες. Εναλλακτικά κρατάμε αυτό το μέρος στο μυαλό σας για την προληπτική στάση της επιστροφής.

Ακολουθούμε το κάτω μέρος του τοίχου κατά την είσοδο και το πάνω μέρος στην επιστροφή. Το μέγιστο βάθος που μπορούμε να φτάσουμε είναι τα 25 μέτρα, αλλά σε περίπτωση που δεν επιθυμούμε να καταδυθούμε πάνω από τα 18-20 μέτρα, προσαρμόζουμε τη βουτιά μας και ακολουθούμε από ένα σημείο και μετά το πάνω μέρος του τοίχου.

Μετά από περίπου 15 λεπτά κατάδυσης φτάνουμε στο τέλος του τοίχου. Σε αυτό το σημείο παρατηρείται συνήθως ένας υπερπληθυσμός από καλογριές που δημιουργούν ένα ωραίο θέαμα. Αν ο αέρας σας είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα εξερευνήστε την δεξιά πλευρά και δεν θα απογοητευτείτε. Πολλά μικρά βραχάκια με σφουγγάρια σπειρογράφους, αλλά και αρκετή ζωή σας περιμένουν να χαθείτε ανάμεσά τους .

Στα 100 bar, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, αυτή την φορά από το πάνω μέρος του τοίχου. Ένα μεγάλο μέρος της προληπτικής στάσης μπορούμε να την κάνουμε κατά την επιστροφή.

Καλή Ανάδυση.

DIVE MAP PIN: https://goo.gl/maps/r21GjXhtBoQJ5xBQ8
CAR MAP PIN: https://goo.gl/maps/mgNPrdmypWUM1BfZ9

Unnamed Road, Soros 383 34, Ελλάδα, 39.298583, 22.940667, 8, ChIJl9EJU0VqpxQR-gLRcQnRpoY, Unnamed Road, Soros, Magnisia, 383 34, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!