Λευτέρης – Ναυάγιο Βέρα

Τον Φεβρουάριο του 1999, μετά από βλάβη στο πηδάλιο, το φορτηγό πλοίο «Βέρα» προσάραξε στον ύφαλο Λευτέρη. Μετά από λίγο καιρό το πλοίο έσπασε στη μέση και τα δύο κομμάτια του βρίσκονται σε βάθη από 16-25 μέτρα.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Λευτέρης – Ναυάγιο Βέρα

Τον Φεβρουάριο του 1999, μετά από βλάβη στο πηδάλιο, το φορτηγό πλοίο «Βέρα» προσάραξε στον ύφαλο Λευτέρη. Μετά από λίγο καιρό το πλοίο έσπασε στη μέση και τα δύο κομμάτια του βρίσκονται σε βάθη από 16-25 μέτρα.

Έως 30 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Έχει Ναυάγιο

Η πρόσβαση στον ύφαλο γίνεται μόνο με σκάφος. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ρεύματα και συστήνεται να υπάρχει άνθρωπος πάνω στο σκάφος σε περίπτωση που αλλάξει ο καιρός.

Η ΑΚΤΗ

Αν υπάρχουν φίλοι μαζί σας που δεν θα καταδυθούν μπορούν να κολυμπήσουν με την μάσκα τους, καθώς ο ύφαλος, ακόμα και στα ρηχά, προσφέρει πολύ όμορφες εικόνες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

To ναυάγιο βρίσκεται σε μία γενική νότια κατεύθυνση από τον φάρο. Καθώς στην περιοχή η ορατότητα είναι γενικά καλή, θα έχετε την δυνατότητα να το δείτε ακόμα και με μάσκα από την επιφάνεια. Καταδυθείτε με γενική κατεύθυνση νότια, αφού έχετε ολοκληρώσει το buddy check.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Από τα 20 έως τα 25 μέτρα νότια του φάρου υπάρχει ένα μεγάλο πλάτωμα, σε αυτό το σημείο βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα δύο κομμάτια του «ΒΕΡΑ». Όπως σε όλα τα ναυάγια έτσι και σε αυτό υπάρχουν μεταλλικά μέρη που είναι αιχμηρά και σκουριασμένα. Η χρήση ολόσωμης στολής και γαντιών συστήνεται, ειδικά εάν έχετε προβλήματα με την πλευστότητά σας. Όταν έρθει η στιγμή της επιστροφής φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες στάσεις ειδικά εάν έχει προηγηθεί βαθύτερη κατάδυση σε άλλο σημείο του υφάλου.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/kostasmenemenoglou/" target="_self">Κώστας Μενεμενόγλου</a>

Κώστας Μενεμενόγλου

Ξεκίνησε τις καταδύσεις το 2009 και δεν έχει πρόθεση να σταματήσει ποτέ. - Amateur Underwater Photographer *** CMAS - Editor @divelog.gr

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!