Το μεγάλο φαράγγι στο "Μικρό"

Αρχική 9 Βουτιά 9 Το μεγάλο φαράγγι στο “Μικρό”

Αν το όνομα της βουτιάς σας μπέρδεψε επιτρέψτε μας να το ξεκαθαρίσουμε! Στην πολύ όμορφη παραλία Μικρό του Νοτίου Πηλίου βρίσκεται ένα μεγάλο και εντυπωσιακό φαράγγι μήκους 40 μέτρων. Το στενό του πέρασμα, το μεγάλο μήκος και η πλούσια ζωή θα σας εντυπωσιάσει.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Το μέρος είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος καθώς απέχει αρκετά από το οδικό δίκτυο της περιοχής! Η είσοδος του φαραγγιού είναι σε αυτό το σημείο και καλό θα ήταν να αφήσετε το σκάφος όσο πιο κοντά μπορείτε.

Η ΑΚΤΗ

Στην περιοχή εκτός από την παραλία “Μικρό” υπάρχει και η παραλία “Καραβάκι”, ιδανικές και οι δύο για κολύμβηση! Αν κάποιος από την παρέα επιθυμεί να κολυμπήσει με μασκοπέδιλα μπορεί να εξερευνήσει την ίδια ακτογραμμή που θα καταδυθείτε και εσείς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η είσοδος στην θάλασσα δεν διαφέρει από οποιαδήποτε βουτιά με σκάφος. ετοιμάστε τον εξοπλισμό και φορέστε τον στο σκάφος ή στην θάλασσα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Αφήνοντας την επιφάνεια πλησιάζετε το άνοιγμα που μοιάζει με υποβρύχιο σπήλαιο και εισέρχεστε σε αυτό. Καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας σας το φαράγγι έχει μικρό άνοιγμα 1,-5 με 2 μέτρα και παρότι δείχνει κλειστό δεν είναι σπήλαιο καθώς υπάρχει οπτική επαφή με την ανοιχτή επιφάνεια. Αν παρόλα αυτά αισθάνεστε άβολα ακολουθήστε πορεία εξωτερική του φαραγγιού με την ακτή στον δεξί σας ώμο. Το βάθος στο φαράγγι κυμαίνεται από 6 έως 10 μέτρα.

Κατά την έξοδό σας ακολουθείστε πορεία προς τα δεξιά, με την ακτή στον δεξί σας ώμο. το μέγιστο βάθος βρίσκεται στα 16 με 17 μέτρα οπότε έχετε αρκετή ώρα για εξερεύνηση. Η μορφολογία του εδάφους αποτελείται από απότομα βράχια που καταλήγουν σε αμμουδιές και Ποσειδωνίες. Αρκετή ζωή και ικανοποιητική ορατότητα.

ΥΓ: Στην παραλία “Μικρό” και το ξενοδοχείο Mikro Beach Hotel ο Αντώνης μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την βουτιά και τις ομορφιές της περιοχής!

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!