Καναπίτσα

Αρχική 9 Βουτιά 9 Καναπίτσα

Όμορφη βουτιά με επιβλητική μορφολογία και μεγάλα βάθη σε μία προφυλαγμένη από τον καιρό αγκάλη.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος, 40+ μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Παρόλο που το σημείο είναι αρκετά κοντά στην ακτή, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος καθώς δεν υπάρχει κάποιος δρόμος που να οδηγεί κοντά στο σημείο.

Η ΑΚΤΗ

Η περιοχής είναι εκτεθειμένη σε νοτιάδες οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις θα δέσετε με ασφάλεια. Σε περίπτωση που υπάρχουν μη δύτες στην παρέα σας μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στα διαυγή νερά της περιοχής ή να κατευθυνθούν στις πιο πολυσύχναστες παραλίες Πάνορμος και Λιμνονάρι που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας και μπείτε στην θάλασσα. Η είσοδος στο νερό γίνεται όπως σε κάθε άλλη περίπτωση εισόδου από σκάφος.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Από κάτω σας υπάρχει ένα μεγάλο πλάτωμα στα 18 περίπου μέτρα, παίρνουμε κατεύθυνση νοτιοδυτική μέχρι να βρεθούμε στην άκρη του πλατώματος, αφού το περάσουμε στρίβουμε ανατολικά και ακολουθούμε την μορφολογία του εδάφους, σκοπός είναι να κάνουμε ένα μεγάλο κύκλο και να επιστρέψουμε στο σημείο εισόδου (συμβουλευτείτε το γράφημα).  Η συγκεκριμένη περιοχή προσφέρει μεγάλα βάθη, προσαρμόστε την κατάδυσή σας ανάλογα με τις επιθυμίες και την εκπαίδευσή σας. Όση ώρα βρίσκεστε στο τοίχος έχετε το νου σας στα βαθιά και στο “μπλε” καθώς κυκλοφορεί αρκετή ζωή! Από την άλλη συναντήσαμε και αρκετή μικροζωή οπότε έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα! Στην περιοχή μπορεί να συναντήσετε ρεύμα που μπορεί να γίνει ενοχλητικό.

Το Divelog.gr θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κο Τάσο Κτιστη από το καταδυτικό κέντρο Σκοπέλου για την όμορφη βουτιά.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!