Χόρτο

Υπάρχουν καταδυτικά σημεία που είναι εύκολα στην πλοήγηση και τα βρίσκεις σχετικά απλά. Βλέπεις απ’ έξω το ανάγλυφο και μπορείς με ευκολία να υποθέσεις πού και πώς είναι ο τόπος.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Χόρτο

Υπάρχουν καταδυτικά σημεία που είναι εύκολα στην πλοήγηση και τα βρίσκεις σχετικά απλά. Βλέπεις απ’ έξω το ανάγλυφο και μπορείς με ευκολία να υποθέσεις πού και πώς είναι ο τόπος. σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με ένα από αυτά, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε οδηγίες για ένα μέρος που έχουν χαραμιστεί αρκετές μπουκάλες ψάχνοντας να το βρούμε, αλλά εν τέλει έχουμε βάλει κάποια σημάδια που αν τα ακολουθήσετε θα ανταμειφτείτε με μια πολύ όμορφη βουτιά σε έναν σχεδόν κρυμμένο ύφαλο.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

100+ μέτρα κολύμβησης

Οργανωμένη παραλία

Δεν έχει Ναυάγιο

H παραλία βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Leda στο χωριό Χόρτο Πηλίου. Αν είστε πελάτες του ξενοδοχείου ή του καταδυτικού που υπάρχει μέσα μπορείτε να παρκάρετε το αμάξι σας στο παρκινγκ και να κατεβάσετε τον εξοπλισμό σας στην ακτή. Εναλλακτικά περνάτε το ξενοδοχείο και στρίβετε στο στενό που γράφει café-Casablanca. Εκεί το παρκάρισμα είναι λίγο πιο δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση έχετε ένα μονοπάτι 70-80 μέτρων μέχρι την παραλία.

Η ΑΚΤΗ

Η παραλία μπορεί να είναι λίγο στενή, αλλά όμορφη με άμμο και ψιλό βότσαλο, ενώ τα νερά είναι καθαρά. Σε πολύ μικρή απόσταση υπάρχουν δύο café που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε εσείς ή οι φίλοι σας που δεν καταδύονται.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Το σημείο εισόδου είναι στο δεξί μας χέρι όπως κοιτάζουμε τη θάλασσα από την ακτή και επειδή η βουτιά είναι αρκετά βαθιά προτείνουμε να κολυμπήσετε αρκετά για να γλιτώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα. Μπαίνουμε στο νερό, κάνουμε τους απαραίτητους ελέγχους και ξεκινάμε το κολύμπι στην επιφάνεια. Σκοπός μας είναι να φτάσουμε περίπου 20 μέτρα από την ακτή στο ύψος των βράχων όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία. Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο βυθό για να δούμε ένα χαρακτηριστικό τετράγωνο παλιό ρεμέντζο (2η φωτογραφία). Συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά κολύμπι στην επιφάνεια με κατεύθυνση 240 μοιρών και μετά καταδυόμαστε.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ο ύφαλος ξεκινάει από τα 12 περίπου μέτρα και οι μεγάλοι όγκοι γίνονται γρήγορα διακριτοί σπάζοντας την μονοτονία της άμμου και της ποσειδωνίας που κυριαρχούσε για αρκετή απόσταση. Τα βράχια είναι γεμάτα από σφουγγάρια και σπειρογράφους και οι συνήθεις καλογριές κυριαρχούν σε έναν ύφαλο με αρκετή ζωή.

Μετά από μερικά μέτρα υφάλου και ενώ προχωράμε όλο και πιο βαθιά, συναντάμε ξανά αμμουδιά, συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση περίπου στις 240 μοίρες και μετά από μερικές πεδιλιές θα συναντήσουμε ξανά βράχια. Η βουτιά είναι αρκετά βαθιά και συνεχίζει και πάνω από 40 μέτρα. Πρέπει να έχετε το νου σας στο μανόμετρο και προτείνουμε λόγω της μεγάλης απόστασης από την ακτή να ξεκινήσετε την επιστροφή στα 110-120 bar. Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με την εμπειρία σας συζητήστε από πριν με το buddy σας το μέγιστο βάθος. Αν αυτό είναι πάνω από 30 μέτρα είναι πολύ πιθανό να μπείτε σε βουτιά αποσυμπίεσης. Ακολουθήστε το dive computer ή τον πίνακά σας για τις απαιτούμενες στάσεις.

Στην επιστροφή θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε όλες τις αποσυμπιέσεις σας, ενώ θα συναντήσετε την χαμηλή ποσειδωνία που υπάρχει στην περιοχή, η οποία αποτελεί καταφύγιο για κάθε λογής μικροζωή. Πάρτε τον χρόνο σας και παρατηρείστε την!

Επαρχιακή Oδός Μηλίνα-Τρίκερι, Χόρτο 370 06, Ελλάδα, 39.192167, 23.212583, 8, ChIJD6Bqy8EipxQREtS2PKCZSko, Επαρχιακή Oδός Μηλίνα-Τρίκερι, Χόρτο, Μαγνησία, 370 06, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!