Λευτέρης – Γοργονιές

Στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε το «Βόλος» από άλλη μεριά είχαμε την τύχη να “χαθούμε” σε μία μεγάλη έκταση με Γοργονίες και εντυπωσιακά μονόπετρα.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Λευτέρης – Γοργονιές

Στην προσπάθεια μας να προσεγγίσουμε το «Βόλος» από άλλη μεριά είχαμε την τύχη να “χαθούμε” σε μία μεγάλη έκταση με Γοργονίες και εντυπωσιακά μονόπετρα. Η κατάδυση αυτή απομακρύνεται λίγο παραπάνω από τον ύφαλο συγκριτικά με τις άλλες 2 βουτιές του και τις μέρες που την πραγματοποιήσαμε δεν συναντήσαμε ιδιαίτερα ρεύματα. Σε περίπτωση που συναντήσετε ρεύματα θα προτείναμε να διαλέξετε κάποια άλλη βουτιά στον ύφαλο.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ρεύματα και προτείνεται να υπάρχει άνθρωπος πάνω στο σκάφος σε περίπτωση που αλλάξει ο καιρός.

Η ΑΚΤΗ

Αν υπάρχουν φίλοι μαζί σας που δεν θα καταδυθούν, μπορούν να κολυμπήσουν με την μάσκα τους, καθώς ο ύφαλος ακόμα και στα ρηχά προσφέρει πολύ όμορφες εικόνες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Προτείνουμε να ετοιμάσετε τον εξοπλισμό σας στο σκάφος ή ακόμα καλύτερα από την στεριά και να μπείτε στην θάλασσα όλοι μαζί. Κολυμπήστε στη πλευρά του φάρου που κοιτάει την ηπειρωτική Μαγνησία και βουτήξτε με κατεύθυνση βόρεια.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Όταν φτάσετε στον τοίχο κατεβείτε και στρίψτε αριστερά. Ακολουθήστε το ανάγλυφο και περιηγηθείτε ανάμεσα στα μονόπετρα και τις γοργονίες που κάνουν την εμφάνιση τους από τα 30 μέτρα. Προσαρμόστε την κατάδυσή σας ανάλογα με το επίπεδο και τις προτιμήσεις σας, φροντίζοντας να μην υπερβαίνεται τα όρια σας. Αν συναντήσατε ρεύματα ξεκινήστε την επιστροφή σας λίγο πιο σύντομα. Το μέρος του υφάλου που είναι κοντά στον φάρο έχει βάθος από 4 έως 6 μέτρα και είναι ιδανικό για την προληπτική σας στάση.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/kostasmenemenoglou/" target="_self">Κώστας Μενεμενόγλου</a>

Κώστας Μενεμενόγλου

Ξεκίνησε τις καταδύσεις το 2009 και δεν έχει πρόθεση να σταματήσει ποτέ. - Amateur Underwater Photographer *** CMAS - Editor @divelog.gr

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!