Ψάχνοντας την τέλεια μάσκα

Ιούν 24, 2021 | 0 Σχόλια

Η μάσκα είναι το παράθυρό σου στον υποβρύχιο κόσμο, επομένως δώσε βάση στην επιλογή αυτής που σου ταιριάζει καλύτερα! Οι επιλογές είναι πολλές και μάλιστα στο ίδιο περίπου εύρος τιμής.

 

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ

Είναι σημαντικό τη μάσκα που θα αγοράσεις να τη δοκιμάσεις πρώτα στο μαγαζί για να εξακριβώσεις ότι σου ταιριάζει, ενώ το ιδανικό θα ήταν να την έχεις δοκιμάσει και σε κάποια βουτιά. Εφάρμοσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου, χωρίς να έχεις φορέσει τα λουριά της και πάρε μία μικρή εισπνοή από την μύτη, χωρίς να την κρατάς με τα χέρια σου. Αν με αυτόν τον τρόπο η μάσκα στέκεται πάνω στο πρόσωπο σου και φυσικά δεν σε πιέζει, σημαίνει πως εφαρμόζει καλά και δεν θα μπαίνει νερό.

ΤΥΠΟΙ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΜΥΩΠΙΑ

Μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις μάσκες είναι οι λεγόμενες πανοραμικές μάσκες που έχουν ενιαίο κρύσταλλο και αυτές που χωρίζονται στη μέση με δύο ξεχωριστά. Οι πανοραμικές μάσκες σας υπόσχονται μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα κάντε ένα “test drive” και με τους δύο τύπους για να διαπιστώσετε ποια σας αρέσει περισσότερο.

Αν έχετε μυωπία οι επιλογές σας είναι δύο. Να βουτήξετε με φακούς επαφής ή να φτιάξετε μάσκα με βαθμούς. Υπάρχουν στο εμπόριο συγκεκριμένα μοντέλα μάσκας με φακούς που αλλάζουν σύμφωνα με τους βαθμούς σας. Υπάρχει πάντα και η προοπτική να φτιάξετε μάσκα σε κατάστημα οπτικών, αλλά αυτή η περίπτωση θα σας στοιχίσει περισσότερο.

ΣΙΛΙΚΟΝΗ

Μία μικρή λεπτομέρεια που μπορείτε να λάβετε υπόψη είναι το χρώμα της σιλικόνης. Αν είναι διάφανο θα έχετε μία μεγαλύτερη άποψη του περιβάλλοντος χώρου και επιπλέον αν ένας δύτης σας πλησιάζει από τα πλάγια θα δείτε μία σκιά από εκείνη την πλευρά. Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής σε σχέση με την μαύρη σιλικόνη είναι ότι μπορεί να αντικατοπτρίζεται στο μέσα μέρος της μάσκας το πρόσωπο σας, κάτι που μπορεί να σας φανεί ενοχλητικό κυρίως αν φωτογραφίζετε. Για τους φίλους δύτες που έχουν μουστάκι ή μούσι συνήθως βοηθά μία μάσκα με μεγαλύτερο μήκος σιλικόνης, προκειμένου να αποτραπούν πιθανές διαρροές.

Οι τιμές συνήθως ξεκινούν από 40 ευρώ στα βασικά μοντέλα και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 150 ευρώ. Θα μπορούσατε να περιοριστείτε σε μία πιο απλή επιλογή στην αρχή και σε μια πιο αναβαθμισμένη σε δεύτερο χρόνο, που θα έχετε προσδιορίσει καλύτερα τις απαιτήσεις σας.

SEAC Giglio, Snorkelling and Scuba Diving Mask for Adults and Younger Divers

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας για κάθε διαφορετικό κομμάτι του εξοπλισμού!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι προσέχουμε όταν ενοικιάζουμε καταδυτικό εξοπλισμό.

Τι προσέχουμε όταν ενοικιάζουμε καταδυτικό εξοπλισμό.

Φανταστείτε να ενοικιάζετε ένα αυτοκίνητο σε μια άγνωστη πόλη, να πλοηγείστε στην κίνηση σε άγνωστους δρόμους, και μετά να βρίσκεστε σε μια έντονη καταιγίδα — μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε τους υαλοκαθαριστήρες. Δε θα θέλατε να σας...

Συντήρηση και φροντίδα ρυθμιστή πίεσης

Συντήρηση και φροντίδα ρυθμιστή πίεσης

Κάθε δύτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κρατάει τον εξοπλισμό του σε καλή κατάσταση.  Η τακτική φροντίδα και η προληπτική συντήρηση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή είναι το διαβατήριο μας για ασφαλείς καταδύσεις και για μακροχρόνια καλή λειτουργία του...

ΦΙΑΛΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

ΦΙΑΛΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ

Ένα από τα τελευταία πράγματα που αγοράζει κάποιος δύτης για να ολοκληρώσει τον εξοπλισμό του είναι η φιάλη κατάδυσης.   ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι έχοντας μία γεμάτη φιάλη στον χώρο σου μπορείς να σχεδιάσεις μια κατάδυση με μεγαλύτερη άνεση...

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *