Επιστροφή στην κατάδυση

Ιούν 24, 2021 | 0 Σχόλια

Επιστροφή στην κατάδυση μετά από καιρό

Σε όλους μας έχει τύχει να μείνουμε για καιρό μακριά από την αγαπημένη μας ασχολία και το 2020 ήταν μια τέτοια χρονιά για αρκετούς από εμάς. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι φυσικό κάποιος να νιώσει ανασφάλεια για την «επανένταξή» του στην κατάδυση και γι’ αυτό παρακάτω παραθέτουμε κάποιες σχετικές συμβουλές.

Έλεγχος εξοπλισμού

Κάντε έναν προληπτικό έλεγχο στον εξοπλισμό σας, καθώς ειδικά ο ρυθμιστής ενδέχεται να χρειάζεται σέρβις. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή και μιλήστε με τον αντιπρόσωπο που είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του. Πράξτε αναλόγως και για τη φιάλη σας, αν πρέπει να γίνει υδροστατικός ή οπτικός έλεγχος. Συνδέστε το BCD σας και ελέγξτε ότι λειτουργούν όλα τα χειριστήρια. Τσεκάρετε αν το λουράκι της μάσκας ή του πέδιλου χρειάζονται αντικατάσταση. Τέλος, ελέγξτε τη μπαταρία του dive computer σας.

Επιλογή σημείου κατάδυσης

Επιλέξτε για πρώτη βουτιά ένα μέρος το οποίο γνωρίζετε καλά και δεν είναι απαιτητικό. Σκοπός είναι η ομαλή εισαγωγή σας στο νερό. Ενδεχομένως να χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να βρείτε την πλευστότητα σας και να νοιώσετε οικειότητα με τον εξοπλισμό σας, οπότε δεν επιλέγουμε ένα μέρος με επιπλέον απαιτήσεις όπως π.χ. κολύμβηση κόντρα στο ρεύμα ή μεγάλο βάθος. Ο buddy σας θα πρέπει να είναι ενήμερος ότι έχετε πολύ καιρό να βουτήξετε, ώστε να έρθει με χαλαρή και βοηθητική διάθεση.

Refresh Dive

Αν έχει περάσει πάρα πολύ καιρός από την τελευταία σας βουτιά ή αν είχατε μικρή εμπειρία πριν την μεγάλη διακοπή σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φρεσκάρετε τις δεξιότητές σας. Με τη βοήθεια του εκπαιδευτή σας ή του καταδυτικού σας κέντρου μπορείτε να κάνετε μια επανάληψη των βασικών δεξιοτήτων, ώστε να γίνει ομαλά η επανεισαγωγή σας στο νερό.

Όποιο τρόπο και να επιλέξουμε για την επιστροφή μας στο νερό το κάνουμε με άνεση χρόνου. Κάνοντας ένα βήμα την φορά, πολύ σύντομα θα είμαστε στα επίπεδα που είχαμε μείνει πριν τη διακοπή των καταδύσεων μας.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *