Ρυθμιστής Πίεσης

Ιαν 11, 2021 | 0 Σχόλια

Ο ρυθμιστής πίεσης είναι μία από τις αγορές που θα σας προβληματίσει αρκετά. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές και ο μέσος όρος ζωής ενός ρυθμιστή μπορεί εύκολα να ξεπεράσει την δεκαετία. Αν για κάποιο κομμάτι του εξοπλισμού σας μπορείτε να ξοδέψετε παραπάνω χρήματα, θα σας προτείναμε να τα επενδύσετε στο ρυθμιστή.

NTIN H ΓΙΟΚ

Τα περισσότερα καταδυτικά κέντρα χρησιμοποιούν ρυθμιστές τύπου «ΓΙΟΚ», καθώς είναι δυσκολότερο ο δύτης να τον βάλει για πλύσιμο χωρίς το προστατευτικό κάλυμμα. Οι ρυθμιστές τέτοιου τύπου έχουν περισσότερα μέρη ανάμεσα στο πρώτο στάδιο και την φιάλη και προσθέτουν ενδεχόμενες αστοχίες στον εξοπλισμό. Καθώς δεν υπάρχει κάποια διαφορά στην τιμή και οι ρυθμιστές «ΝΤIN» προτείνονται από πολλά σχολεία τεχνικής κατάδυσης (π.χ. Cavern, κλπ) που μπορεί να θέλετε να ακολουθήσετε στο μέλλον, δεν βρίσκουμε κάποιο ισχυρό πλεονέκτημα στους ρυθμιστές τύπου «ΓΙΟΚ».

 

ΦΘΗΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ

Η συνήθης ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε έναν ακριβότερο και έναν πιο οικονομικό ρυθμιστή, σχετίζεται κυρίως με το σχεδιασμό του πιστονιού και τη συμπεριφορά του σε περιπτώσεις πίεσης, στο πόσο εύκολα θα σου δώσει αέρα όταν η φιάλη αδειάζει ή όταν αναπνέουν δύο ταυτόχρονα. Επιπρόσθετα ένας ακριβότερος ρυθμιστής ενδέχεται να κάνει πιο δύσκολα free flow, ενώ πιθανότατα θα ανταποκρίνεται καλύτερα όταν εισπνέουμε.

 

SERVICE

Ο ρυθμιστής μας πρέπει να περνάει από service κάθε χρόνο για να αλλαχτούν φίλτρα και ο-rings. Ο κάθε κατασκευαστής πιστοποιεί επαγγελματίες μετά από σεμινάρια για να προβαίνουν σε συντηρήσεις. Ανάλογα με την εταιρεία μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε kit συντήρησης. Πριν αγοράσετε έναν ρυθμιστή ρωτήστε στην περιοχής σας (ειδικά αν μένετε στην επαρχία) γι αυτές τις παραμέτρους, προκειμένου να αποφύγετε καθυστερήσεις και αυξημένο κόστος μετακίνησης.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΥΡΩΝ

Το ιδανικό για το πρώτο στάδιο είναι να έχει δύο θύρες υψηλής πίεσης και τέσσερις χαμηλής.

Στην υψηλή πίεση θα χρειαστεί να συνδέσετε το μανόμετρό σας και ενδεχομένως τον αναμεταδότη για το dive computer σας. Στις θύρες χαμηλής πίεσης θα συνδέσετε το βασικό και το εφεδρικό σας δεύτερο στάδιο, το inflator του BCD και αν έχετε inflator για την στεγανή σας.

Αν κάνετε μία σωστή επιλογή ρυθμιστή θα σας συντροφεύσει για πάνω από μία δεκαετία, επομένως συμβουλευτείτε έμπειρους ανθρώπους που εμπιστεύεστε, κάντε την δική σας έρευνα και αποφασίστε.

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας για κάθε διαφορετικό κομμάτι του εξοπλισμού!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάδυση με Καταιγίδα

Κατάδυση με Καταιγίδα

Η κατάδυση με κακές καιρικές συνθήκες πρέπει να αποφεύγεται, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στη χώρα μας, μία ψιχάλα μπορεί να μετατραπεί σε δυνατή μπόρα μέσα σε μερικά λεπτά και το απρόοπτο να σας βρει κατά τη διάρκεια της κατάδυσης!   Πώς αντιμετωπίζουμε...

Τι προσέχουμε όταν ενοικιάζουμε καταδυτικό εξοπλισμό.

Τι προσέχουμε όταν ενοικιάζουμε καταδυτικό εξοπλισμό.

Φανταστείτε να ενοικιάζετε ένα αυτοκίνητο σε μια άγνωστη πόλη, να πλοηγείστε στην κίνηση σε άγνωστους δρόμους, και μετά να βρίσκεστε σε μια έντονη καταιγίδα — μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε τους υαλοκαθαριστήρες. Δε θα θέλατε να σας...

Συντήρηση και φροντίδα ρυθμιστή πίεσης

Συντήρηση και φροντίδα ρυθμιστή πίεσης

Κάθε δύτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κρατάει τον εξοπλισμό του σε καλή κατάσταση.  Η τακτική φροντίδα και η προληπτική συντήρηση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή είναι το διαβατήριο μας για ασφαλείς καταδύσεις και για μακροχρόνια καλή λειτουργία του...

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *