Αγορά εξοπλισμού Vs ενοικίαση

Δεκ 2, 2020 | 0 Σχόλια

Μόλις πήρες την πιστοποίησή σου και είσαι έτοιμος για περισσότερες υποβρύχιες βόλτες με την παρέα σου ή το καταδυτικό της επιλογής σου. Τι γίνεται όμως με τον εξοπλισμό, θα συνεχίσεις να νοικιάζεις ή θα αγοράσεις το δικό σου;

Αν η κατάδυση είναι μια συμπληρωματική ασχολία ανάμεσα στα χόμπι σας ή εντάσσεται σε μία καθημερινότητα πιεσμένη από ωράρια, τότε ενδεχομένως να μην χρειάζεται να αγοράσετε όλο τον εξοπλισμό.

Το κόστος αγοράς ενός πλήρους εξοπλισμού δύσκολα συμπιέζεται κάτω από τα 1.000 ευρώ και με 5-6 βουτιές τον χρόνο δεν θα κάνεις απόσβεση, δεδομένου μάλιστα και το κόστος συντήρησης για κάποια κομμάτια του εξοπλισμού. Αν πάλι πιστεύετε ότι 15 βουτιές το χρόνο θα τις κάνετε εύκολα, τότε η σταδιακή αγορά εξοπλισμού είναι σίγουρα πιο συμφέρουσα. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι άσπρο ή μαύρο, καθώς μπορείτε να αγοράσετε κάποια κομμάτια και να νοικιάζεται τα υπόλοιπα. Αυτή η επιλογή είναι και η πιο δημοφιλής. Τα καταδυτικά κέντρα χρεώνουν ένα ποσό για την ενοικίαση εξοπλισμού που μπορεί να ξεκινήσει από 25 ευρώ και να φτάσει ακόμα και πάνω από τα 60 ανάλογα με την παλαιότητα, την ποιότητα του εξοπλισμού, αλλά και την περιοχή που βρίσκεται το καταδυτικό.

 

ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΟΥ

Σε πολλές περιοχές υπάρχουν σύλλογοι αυτοδυτών που είναι αρκετά ενεργοί. Αν και στην δικιά σου περιοχή υπάρχει κάποιος τέτοιος σύλλογος μίλα μαζί τους, πολύ συχνά διαθέτουν εξοπλισμό για τα μέλη και τους φίλους τους.

ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΡΩΤΑ;

Μία μάσκα και μια στολή που εφαρμόζουν σωστά πάνω σου και είναι ασφαλείς από άποψη υγιεινής. Αυτές είναι συνήθως οι πρώτες αγορές που κάνει ένας νέος δύτης. Μποτάκια, πέδιλα, dive computer έρχονται αμέσως μετά, ενώ ρυθμιστής, τζάκετ έρχονται συνήθως στο τέλος, καθώς απαιτούν παραπάνω έρευνα αγοράς. Με τα χρόνια θα κληθείς να αντικαταστήσεις πράγματα του εξοπλισμού σου, είτε λόγω φθοράς, είτε επειδή δεν θα σε εξυπηρετούν πια. Κάποια κομμάτια όμως, όπως η μάσκα, το dive computer, ο ρυθμιστής, είναι κατά κανόνα πιο διαχρονικά.

Όσο θα εξοικειώνεσαι με τον εξοπλισμό σου θα αποκτάς καλύτερο έλεγχο της πλευστότητας σου, θα βρίσκεις χωρίς να κοιτάς που είναι το κάθε κομμάτι που χρειάζεσαι και συνολικά θα ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου μέσα στο νερό, καταλήγοντας σε πιο ευχάριστες βουτιές.

 

Δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό για κάθε διαφορετικό κομμάτι του εξοπλισμού και επιλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάδυση με Καταιγίδα

Κατάδυση με Καταιγίδα

Η κατάδυση με κακές καιρικές συνθήκες πρέπει να αποφεύγεται, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στη χώρα μας, μία ψιχάλα μπορεί να μετατραπεί σε δυνατή μπόρα μέσα σε μερικά λεπτά και το απρόοπτο να σας βρει κατά τη διάρκεια της κατάδυσης!   Πώς αντιμετωπίζουμε...

Τι προσέχουμε όταν ενοικιάζουμε καταδυτικό εξοπλισμό.

Τι προσέχουμε όταν ενοικιάζουμε καταδυτικό εξοπλισμό.

Φανταστείτε να ενοικιάζετε ένα αυτοκίνητο σε μια άγνωστη πόλη, να πλοηγείστε στην κίνηση σε άγνωστους δρόμους, και μετά να βρίσκεστε σε μια έντονη καταιγίδα — μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν ξέρετε πώς να χειριστείτε τους υαλοκαθαριστήρες. Δε θα θέλατε να σας...

Συντήρηση και φροντίδα ρυθμιστή πίεσης

Συντήρηση και φροντίδα ρυθμιστή πίεσης

Κάθε δύτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να κρατάει τον εξοπλισμό του σε καλή κατάσταση.  Η τακτική φροντίδα και η προληπτική συντήρηση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή είναι το διαβατήριο μας για ασφαλείς καταδύσεις και για μακροχρόνια καλή λειτουργία του...

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *