Βοϊδοκοιλιά

Αρχική 9 Βουτιά 9 Βοϊδοκοιλιά

Μια από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας,  γνωστή για το ημικυκλικό της σχήμα, επί της δυτικής ακτογραμμής του νομού Μεσσηνίας και σε απόσταση περίπου 3 ώρες από την Αθήνα, προσφέρεται για μια όμορφη, χαλαρωτική βουτιά σε μικρά βάθη και για δύτες όλων των επιπέδων.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η παραλία είναι προσβάσιμη με Ι.Χ. μέσω της επαρχιακής οδού Πύλου – Γαργαλιάνων. Ακολουθώντας την σχετική σήμανση βρίσκεστε σε έναν στενό χωματόδρομο που καταλήγει σε ένα μεγάλο πλάτωμα. Αμμοθίνες με χαμηλή θαμνώδη βλάστηση σχηματίζουν έναν φυσικό φράκτη που τον διακόπτει το μονοπάτι προς την ακρογιαλιά.

Σημείωση 1: Καλό είναι να προγραμματίσετε την βουτιά σας σε ώρες χωρίς μεγάλη κοσμοσυρροή. Για την θερινή περίοδο αυτό σημαίνει μέχρι τις 9 το πρωί. Αργότερα θα δυσκολευτείτε να βρείτε σημείο παρκαρίσματος κοντά στην παραλία. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί κρούσματα διαρρήξεων αυτοκινήτων με προτίμηση στα οχήματα που είναι απομακρυσμένα από την ακτή, εκτός οπτικής ακτίνας των λουομένων.

Σημείωση 2: Λόγω της ψιλής άμμου που εισχωρεί παντού σας διευκολύνει εάν στήσετε τον εξοπλισμό σας  και ετοιμαστείτε πάνω σε κάποιο μουσαμά ή ψάθα.

Η ΑΚΤΗ

Η Βοϊδοκοιλιά πήρε το όνομά της από το χαρακτηριστικό της σχήμα που παραπέμπει στο γράμμα Ω. Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θεωρείται προστατευόμενη ζώνη, υπαγόμενη στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000. Για αυτόν τον λόγο δεν επιτρέπεται καμία τεχνητή κατασκευή ή μόνιμη υποδομή στην περιοχή. Δεν θα συναντήσετε πουθενά καταστήματα, WC ή καντίνες (με εξαίρεση μία επί του χωματόδρομου και σε αρκετή απόσταση από την ακτή).

Εκ πρώτης όψεως η ρηχή παραλία με την παχιά άμμο εμφανίζεται αδιάφορη από καταδυτικής πλευράς. Ωστόσο ο βραχώδης λοφίσκος στο βόρειο πλευρό της  σχηματίζει μία απόκρημνη πλευρά που πέφτει στη θάλασσα και δημιουργεί ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς. Όσοι από την παρέα σας δεν καταδύονται μπορούν να στήσουν την ομπρέλα τους, να κάνουν την ηλιοθεραπεία ή το μπάνιο τους και κατόπιν να βγάλουν το κινητό ή την φωτογραφική τους για να αποθανατίσουν την επίσκεψή τους σε μία από τις γνωστότερες παραλίες της Ελλάδας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού στήσετε τον εξοπλισμό σας, μπαίνετε περπατώντας στα ρηχά.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Αφού κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους αρχίζετε να κολυμπάτε προς νοτιοδυτική κατεύθυνση, έχοντας στο δεξί σας χέρι τον βραχώδη τοίχο και στο αριστερό σας τον αμμώδη βυθό της παραλίας. Τα πρώτα μέτρα της διαδρομής είναι αρκετά ρηχά. Κατόπιν παρακάμπτετε το ακρωτήριο και συνεχίζετε προς βορειοδυτικά, ανάλογα πάντα με το απόθεμα αέρα και τις αντοχές σας.  Βραχώδεις σχηματισμοί, στενά περάσματα και ύφαλοι με πλούσια θαλάσσια ζωή προσφέρουν μία όμορφη, “χορταστική” βουτιά ακόμη και για αρχάριους δύτες και σε μέγιστο βάθος μέχρι 9-10 μέτρα.

XM86+5J Νέστωρ, Ελλάδα, 36.965464732867, 21.661549189769, 17, GhIJovjnWJR7QkAR6bHSSVupNUA, Μεσσηνία, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/antonios/" target="_self">Αντώνης (Holy Diver)</a>

Αντώνης (Holy Diver)

Ένας νέος και άπειρος δύτης...

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!