θειάφι

Μία όμορφη ρηχή βουτιά με αρκετή μικροζωή σε έναν όρμο ανάμεσα στα Λεγρενά και το Σούνιο.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Θειάφι

Μία όμορφη ρηχή βουτιά με αρκετή μικροζωή σε έναν όρμο ανάμεσα στα Λεγρενά και το Σούνιο.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο

Έως 100 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Αφήνετε το αμάξι σας στο άνοιγμα δίπλα από τον δρόμο, εναλλακτικά αν διαθέτετε 4Χ4 μπορείτε να κατεβείτε από το χωμάτινο μονοπάτι με το αυτοκίνητό σας για να γλιτώσετε το κουβάλημα. Καλό είναι να είστε προσεκτικοί γιατί ο καιρός δημιουργεί νεροφαγώματα που δυσκολεύουν την πρόσβαση.

Η ΑΚΤΗ

Η ακτή είναι βραχώδης και η πρόσβαση θέλει προσοχή, υπάρχει όμως ένα επίπεδο πλάτωμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ετοιμάσετε τον εξοπλισμό σας. Αν κάποιος φίλος σας που δεν καταδύεται σας ακολουθήσει, καλό είναι να φέρει την μάσκα του μαζί γιατί η μορφολογία του σημείου παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Θα κολυμπήσουμε  λίγο στην επιφάνεια με τον αριστερό μας ώμο να κοιτάζει τον δρόμο, μετά από περίπου 100 μέτρα καταδυόμαστε σε ένα όμορφο μονόπετρο που βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ακολουθούμε κάθετη προς τον δρόμο πορεία με 200-210 μοίρες όπου συναντάμε μία μικρή «οροσειρά» που είναι αρκετά ευδιάκριτή. Το σημείο πέρα από την ενδιαφέρουσα μορφολογία έχει πολύ όμορφη ζωή με αρκετά γυμνοβράγχια (ειδικά «αγελαδίτσες») και πάρα πολύ μικροζωή. Στο τέλος του υφάλου δώστε προσοχή στις μεγάλες σχισμές κάτω από τους βράχους.

Η βουτιά είναι αρκετά ρηχή με μέγιστο βάθος τα 18 με 20 μέτρα. Συνεπώς θα έχετε αρκετό αέρα για περιπλάνηση και παρατήρηση.

Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Λαυρεωτική 195 00, Ελλάδα, 37.65648287557, 24.008847046705, 17, ChIJL0KBwQPxoRQR2lH4P1axDDA, Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου, ΕΟ91, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, 195 00, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!