Στεφανιάδα

Η λίμνη Στεφανιάδα είναι αποτέλεσμα κατολίσθησης που έφραξε ένα ρέμα το 1964. Αποτελεί την νεότερη φυσική λίμνη των Βαλκανίων και βρίσκεται 72 χιλιόμετρα μακριά από την Καρδίτσα.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Στεφανιάδα

Η λίμνη Στεφανιάδα είναι αποτέλεσμα κατολίσθησης που έφραξε ένα ρέμα το 1964. Αποτελεί την νεότερη φυσική λίμνη των Βαλκανίων και βρίσκεται 72 χιλιόμετρα μακριά από την Καρδίτσα. Η κατάδυση στη λίμνη απευθύνεται σε έμπειρους δύτες κυρίως λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και της ακόμα πιο χαμηλής ορατότητας. Η συγκεκριμένη λίμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων οπότε μιλάμε για κατάδυση σε υψόμετρο, γεγονός το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό τα βουτιάς.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με 4x4

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η διαδρομή μέχρι την λίμνη είναι δύσκολη και μεγάλο μέρος αυτής είναι χωματόδρομος. Παρκάρετε το αμάξι σας και κατεβάστε τον εξοπλισμό σας όσο πιο κοντά γίνεται στην ακτή.

Η ΑΚΤΗ

Ο χώρος γύρω από την λίμνη είναι αρκετά όμορφος και άγριος, με αποτέλεσμα να προσφέρεται για εξερεύνηση και πεζοπορία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Καθώς δεν βρήκαμε κάποιο ομαλό σημείο για την είσοδό μας, δέσαμε ένα σχοινί από ένα δέντρο ώστε να μας βοηθήσει να φτάσουμε στο νερό. Η κλίση ήταν λίγο μεγαλύτερη από τα συνηθισμένα και δεδομένου ότι κουβαλούσαμε βαρύ εξοπλισμό θεωρήσαμε σωστό να έχουμε την επιπλέον ασφάλεια του σχοινιού.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Αφού κάνετε όλους τους ελέγχους σας καταδυθείτε και ακολουθήστε όποια παράκτια πορεία επιθυμείτε. Δεν υπάρχει κάποιο ανάγλυφο ή κάποιο συγκεκριμένο σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε. Το φως εξαφανίζεται γρήγορα λόγω των θολών νερών οπότε θα δυσκολευθείτε να φτάσετε κάτω από τα 8 μέτρα. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε μάς αποζημίωσε αρκετά, καθώς ο βυθός επιφυλάσσει κατάδυση ανάμεσα σε δέντρα. Συναντήσαμε καβούρια και λίγα λιμνίσια μικρά ψάρια. Η θερμοκρασία, το χειμώνα που βουτήξαμε, ήταν στους 8 βαθμούς κελσίου, οπότε η κατάδυσή μας περιορίστηκε στα 30 λεπτά με τις στεγανές στολές μας.

Unnamed Road, Argithea 430 60, Ελλάδα, 39.264885217846, 21.497251407532, 8, ChIJ34KKrWs1WRMRjmLIcsCq1Bk, Unnamed Road, Karditsa, 430 60, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!