Πρασονήσι

Ένα κατά τα άλλα αδιάφορο νησάκι στα βόρεια της Εύβοιας, φιλοξενεί ένα υποβρύχιο περιβάλλον που δεν θα σε αφήσει αδιάφορο. Γοργονίες, μικρές σπηλιές, φαράγγια και μονόπετρα σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Πρασονήσι

Ένα κατά τα άλλα αδιάφορο νησάκι στα βόρεια της Εύβοιας, φιλοξενεί ένα υποβρύχιο περιβάλλον που δεν θα σε αφήσει αδιάφορο. Γοργονίες, μικρές σπηλιές, φαράγγια και μονόπετρα σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Σιγουρευτείτε ότι η άγκυρά σας έχει πιάσει καλά και φροντίστε να έχετε δει την πρόγνωση του καιρού. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να μείνει κάποιος πάνω στο σκάφος κατά τη διάρκεια της κατάδυσης αποφύγετε να δέσετε με αέρα και θαλασσοταραχή.

Η ΑΚΤΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η πλευρά που έχει καταδυτικό ενδιαφέρον είναι αυτή που είναι σημειωμένη με κόκκινο, εμείς προτείνουμε να ξεκινήσετε από τη “μύτη” του νησιού που κοιτάζει προς το Ποντικονήσι και να ακολουθήσετε υποβρύχια πορεία σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού, με το νησάκι δηλαδή στο δεξί σας ώμο.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Στην πλευρά που προαναφέραμε βρίσκονται και δύο εντυπωσιακά μεγάλα μονόπετρα. Περιηγηθείτε στο βάθος που θέλετε και νιώθετε άνετα. Οι κίτρινες γοργονίες ξεκινάνε από τα 20-22 μέτρα και οι κόκκινες από τα 30-32. Όπως προαναφέραμε, ακολουθήστε μια πορεία σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού, με το νησάκι δηλαδή στο δεξί σας ώμο. Το μέρος είναι αρκετά μεγάλο και έχει πολλά σημεία να σταθείς. Αν σας το επιτρέπει ο καιρός, σας προτείνουμε να πάρετε μπουκάλες για διπλή βουτιά και να χωρίσετε τη διαδρομή στη μέση.

Μπορεί εύκολα να παρασυρθείτε από το βάθος, επομένως ακολουθήστε το πλάνο σας και τα βάθη που έχετε προσυμφωνήσει. Όταν η μπουκάλα σας φτάσει στη μέση πάρτε το δρόμο της επιστροφής και μην παραλείψετε την προληπτική στάση επιφανείας.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!