Πλάκες – Νηρέας

Λίγες πόλεις στην Ελλάδα έχουν καταδυτικό σημείο 3 χιλιόμετρα από το κέντρο τους. Ο Νηρέας αποτελεί την πιο κοντινή επιλογή για μια όμορφη κατάδυση στο Βόλο.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Πλάκες – Νηρέας

Λίγες πόλεις στην Ελλάδα έχουν καταδυτικό σημείο 3 χιλιόμετρα από το κέντρο τους. Ο Νηρέας αποτελεί την πιο κοντινή επιλογή για μια όμορφη κατάδυση στο Βόλο.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Αφήνετε το αυτοκίνητό σας και κατεβαίνετε τα λίγα σκαλιά που χωρίζουν το δρόμο.

Η ΑΚΤΗ

Η ακτή του Νηρέα έχει πάρει το όνομα της από τον σύλλογο χειμερινών κολυμβητών της περιοχής, όπου διατηρούν έναν προσεγμένο χώρο με παγκάκια μπροστά στην πλαζ που είναι ιδανικά για να ετοιμαστείτε. Η παραλία προσφέρεται και για τους μη-δύτες φίλους σας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η παραλία είναι μικρή και ενδέχεται να συναντήσετε αρκετούς κολυμβητές. Μπείτε με προσοχή στη θάλασσα, κάντε τον προκαταδυτικό σας έλεγχο και μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας την κατάδυσή σας, καθώς δεν χρειάζεται καθόλου κολύμπι.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Η παραλία βαθαίνει απότομα και πολύ σύντομα θα συναντήσετε τον τοίχο, σημείο κατατεθέν της βουτιάς. Ο τοίχος στο σημείο αυτό ξεκινάει από τα 15 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 27. Μπορείτε να προσαρμόσετε την κατάδυσή σας σύμφωνα με το επίπεδο και την εμπειρία σας. Αν είστε Open Water δύτης μπορείτε να μείνετε στην πάνω πλευρά, ενώ οι πιο έμπειροι δύτες μπορούν να κατέβουν για να εξερευνήσουν και την κάτω πλευρά.

Η συνηθισμένη διαδρομή είναι η αριστερή όπου ο τοίχος συνεχίζει για αρκετά μέτρα και καταλήγει σε ένα μέρος με γκρεμισμένα βράχια. Η δεξιά πλευρά του τοίχου έχει μικρότερο μήκος, καταλήγοντας σε ένα χαμηλού ενδιαφέροντος αμμουδερό μέρος. Εάν κολυμπήσετε λίγο ακόμα θα οδηγηθείτε σε έναν ακόμα παραπλήσιο ύφαλο με αρκετά βράχια και ζωή.

Η περιοχή έχει αρκετή θαλάσσια ζωή, καθώς δεν ψαρεύεται τον περισσότερο καιρό. Στο σημείο εκβάλουν πηγές που τις περισσότερες φορές είναι ορατές, ένα φαινόμενο το οποίο συχνά μειώνει αρκετά την ορατότητα.

Ένα ακόμα αξιοπρόσεχτο σημείο της περιοχής είναι το ιδιαίτερο σχήμα που αποκτούν τα σφουγγάρια. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της δεξιάς πλευράς, κάθε λίγα μέτρα συναντάς και ένα διαφορετικό «δημιούργημα» της φύσης.

Τσεκάρουμε συχνά τα μανόμετρα μας και ξεκινάμε αντίστροφη πορεία επιστροφής όταν φτάσουμε στον μισό μας αέρα. Επιλέγουμε μια πιο ρηχή διαδρομή που θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε την προληπτική μας στάση καθώς επιστρέφουμε.

ΕΟ Βόλου Νεοχωρίου, Βόλος 385 00, Ελλάδα, 39.3477647, 22.9727178, 8, ChIJOxv5F6NspxQR0q0MQ3RdIBs, Εθνική Οδός Βόλου Νεοχωρίου, ΕΟ34, Μαγνησία, 385 00, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!