Πλάκες – Φαράγγι

​Μία από τις πιο κοντινές αποδράσεις για τους κατοίκους του Βόλου είναι οι δύο παραλίες στις Πλάκες. Κατά κανόνα αυτές οι βουτιές έχουν αρκετά μειωμένη ορατότητα, καθώς εδώ καταλήγουν πολλές πηγές.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Πλάκες – Φαράγγι

​Μία από τις πιο κοντινές αποδράσεις για τους κατοίκους του Βόλου είναι οι δύο παραλίες στις Πλάκες. Κατά κανόνα αυτές οι βουτιές έχουν αρκετά μειωμένη ορατότητα, καθώς εδώ καταλήγουν πολλές πηγές. Παρόλα αυτά το όμορφο ανάγλυφο που καταλήγει σε ένα μικρό φαράγγι αποζημιώνει το δύτη ανεξαρτήτως ορατότητας.

Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Αφού αφήσουμε το αυτοκίνητο μας μεταφέρουμε τον εξοπλισμό μας στην παραλία από το σχετικά απότομο μονοπάτι με τα σκαλιά που συνδέει το δρόμο με την θάλασσα.

Η ΑΚΤΗ

Η ακτή είναι μικρή και βραχώδης, ενώ η είσοδος στη θάλασσα είναι κάπως δύσκολη για κάποιον που δεν φοράει πέδιλα ή παπούτσια θαλάσσης. Στην περιοχή συνηθίζεται ο γυμνισμός, κάτι αντίστοιχο με το κάμπινγκ της Βουλιαγμένης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού μπούμε στο νερό, κάνουμε τους σχετικούς ελέγχους και καταδυόμαστε απευθείας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Το μέρος βαθαίνει απευθείας, ενώ βρίσκουμε το εν λόγω φαράγγι μετά από μερικά λεπτά, στα δεξιά μας. Εάν η ορατότητα είναι καλή και είστε έμπειροι δύτες σας προτείνουμε να κινηθείτε ευθεία, καθώς στα 25-30 μέτρα υπάρχουν ψηλοί σχηματισμοί από βράχια με ξεχασμένα δίχτυα που συνθέτουν ένα πολύ ατμοσφαιρικό σκηνικό. Αφού ολοκληρώσετε την περιήγηση σας στο σημείο κινείστε δεξιά (με την ακτή δηλαδή στον δεξιό σας ώμο). Αφήστε το ανάγλυφο να σας οδηγήσει κάτω από τα 20 μέτρα και κολυμπήστε μέχρι να βρείτε το φαράγγι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σχηματισμοί που δημιουργούν τα σφουγγάρια στην περιοχή.

Αφού φτάσετε το φαράγγι μπείτε μέσα ή προσπεράστε το από κάτω. Φυσιολογικά θα έχετε καταναλώσει αρκετό αέρα και θα πρέπει να επιστρέψετε. Η διαδρομή της επιστροφής είναι εξίσου όμορφη. Αν η βουτιά σας γίνει τις απογευματινές ώρες, κατά της έξοδο σας κοντά στην προληπτική στάση επιφανείας, θα μπορείτε να απολαύσετε τις ακτίνες του ήλιου να λούζουν τα βράχια στα ρηχά. Ιδανικό σημείο για φωτογραφίες κλείνοντας την βουτιά σας.

ΕΟ Βόλου Νεοχωρίου, Βόλος 385 00, Ελλάδα, 39.348361, 22.976417, 8, ChIJOxv5F6NspxQR0q0MQ3RdIBs, Εθνική Οδός Βόλου Νεοχωρίου, ΕΟ34, Μαγνησία, 385 00, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!