Νήσος Πρώτη - Ναυάγιο

Αρχική 9 Βουτιά 9 Νήσος Πρώτη – Ναυάγιο

Το ναυάγιο του μικρού φορτηγού πλοίου της εποχής του Β΄ΠΠ αποτελεί δικαίως το καταδυτικό ορόσημο της περιοχής, χωρίς όμως να είναι και το μοναδικό. Αν και οι απόψεις διίστανται ως προς την ακριβή του ταυτότητα (οι ντόπιοι το ταυτίζουν με το “Ανουάρ”, φορτηγό πλοίο τύπου min-caique, ενώ υπάρχει η άποψη που το ταυτίζει με το μικρό μότορσιπ “ΜΑΡΙΑ Κ.”,που βυθίστηκε από βομβαρδισμό της Ιταλικής Αεροπορίας το 1941), εδώ και χρόνια συνιστά δημοφιλή καταδυτικό προορισμό, καθώς και το μέρος όπου η πλειοψηφία των ντόπιων μαθητών καταδυτικών σχολών ολοκληρώνει το σχολείο Open Water.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Έχει Ναυάγιο

Η μικρή παραλία Βουρλιά, που είναι και η μοναδική του νησιού, βρίσκεται προστατευμένη από τον καιρό στο βάθος ενός όρμου, ιδανικού για αγκυροβολία μικρών σκαφών και ιστιοφόρων. Ο κοντινότερος λιμένας είναι το μικρό λιμάνι του Μαράθου (ή Μαραθόπολης) ακριβώς απέναντι από το νησί και σε απόσταση μόλις 1.5 χλμ. Εάν έχετε δικό σας σκάφος χρειάζεται προσοχή στην προσέγγιση, καθώς η πρύμνη του ναυαγίου σχεδόν εξέχει από την επιφάνεια του νερού.

Η ΑΚΤΗ

Η παραλία Βουρλιά δεν διαθέτει καμία υποδομή, όπως άλλωστε και ολόκληρο το νησί που είναι ακατοίκητο (με εξαίρεση το κοντινό μοναστήρι της Γοργοπηγής πάνω από την παραλία που ανοίγει λίγες φορές το χρόνο, καθώς και μερικούς κτηνοτρόφους περιστασιακά).  Ωστόσο οι επισκέπτες που δεν καταδύονται μπορούν να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία, την κολύμβηση ή το snorkeling πάνω από το ναυάγιο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μπορείτε να μπείτε στην θάλασσα είτε στήνοντας το εξοπλισμό σας στην ακτή και κολυμπώντας στην επιφάνεια μέχρι το ναυάγιο, είτε απευθείας από το σκάφος σας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Το ναυάγιο βρίσκεται σε πολύ μικρό βάθος (-5 μ.),  και σε μικρή απόσταση από την ακτή, καθισμένο στην αριστερή του πλευρά και με κατεύθυνση Ανατολή – Δύση. Η πρύμνη του με την λαγουδέρα ακόμα στη θέση της, σχεδόν εξέχει από την επιφάνεια της θάλασσας. Αφού κάνετε την βόλτα σας γύρω από το μεταλλικό κουφάρι, μπορείτε να συνεχίσετε προς Νότια – Νοτιοδυτική κατεύθυνση, έχοντας στα δεξιά σας τις βραχώδεις ακτές του νησιού που σχηματίζουν έναν όμορφο υποβρύχιο τοίχο, ανάλογα βέβαια με το απόθεμα αέρα και τις αντοχές σας.

Νήσος Πρώτη, Γαργαλιάνοι, Ελλάδα, 37.044316733175, 21.557188914677, 19, ChIJQ6AZZroVYRMRHiPhq3Euln0, Γαργαλιάνοι, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/antonios/" target="_self">Αντώνης (Holy Diver)</a>

Αντώνης (Holy Diver)

Ένας νέος και άπειρος δύτης...

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!