Μυλοκοπή

Ιδανικός συνδυασμός όμορφης βουτιάς σε καταπληκτική παραλία.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Μυλοκοπή

Ιδανικός συνδυασμός όμορφης βουτιάς σε καταπληκτική παραλία. Σε κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα από την Αθήνα και δύο ώρες από την Πάτρα βρίσκεται η Μυλοκοπή.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με 4x4, Με σκάφος

Έως 50 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Θα χρειαστεί να οδηγήσετε σε έναν άσχημο χωματόδρομο μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων. Είναι απαραίτητο να πάρετε κατάλληλο όχημα για να προσεγγίσετε την συγκεκριμένη παραλία. Αφήνετε το αμάξι σας όσο πιο κοντά στην ακρογιαλιά μπορείτε.

Η ΑΚΤΗ

Μία όμορφη αμμουδιά σε συνδυασμό με μεγάλες πλάκες ιδανική και για παιδιά.  Άφθονη φυσική σκιά από τα πεύκα. Η θάλασσα τις περισσότερες φορές είναι προστατευμένη από κύματα στον εσωτερικό της κόλπο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μπαίνετε στο νερό από την μέση της παραλίας, κολυμπάτε και φτάνετε σε ένα σημείο, περίπου στην ευθεία του μεγάλου βράχου, όπου ρηχαίνει ξανά καθώς συναντάτε ένα μικρό τοίχος. Σε περίπτωση που συναντήσετε θαλασσοταραχή καλό είναι να βρείτε ένα σημείο που να είναι λίγο πιο βαθύ για να προσπεράσετε αυτό το εμπόδιο καθώς ένα μεγάλο κύμα μπορεί να σας χτυπήσει με δύναμη στον βράχο. Αφού προσπεράσετε το μικρό αυτό εμπόδιο μπροστά σας βρίσκεται ένας μεγάλος και επιβλητικός τοίχος.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Η διαδρομή που προτιμούν οι περισσότεροι είναι η αριστερή (με τον τοίχο δηλαδή στον αριστερό σας ώμο), το βάθος φτάνει στα 25 μέτρα αλλά αν απομακρυνθείτε από τον τοίχο μπορείτε εύκολα να φτάσετε πάνω από τα 30. Η περιοχή προσφέρεται για αρκετή εξερεύνηση.  Προσοχή στην επιστροφή καθώς ο τοίχος πιάνει από άκρη σε άκρη την παραλία και είναι εύκολο να χάσετε το σημείο εξόδου. Καλό είναι κατά την είσοδο σας στην αρχή της κατάδυσης να βάλετε κάποιο οπτικό σημείο αναφοράς για την επιστροφή.

Unnamed Road, Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων 203 00, Ελλάδα, 38.056601109313, 22.911933451811, 8, ChIJORpew_9roBQRMykt6PVA8-I, Κορινθία, 203 00, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!