Μαραθονήσι

Αρχική 9 Βουτιά 9 Marathonisi island

Βουτιά για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Μέγιστο βάθος στα 18 m που εκεί είναι και όλο το ενδιαφέρον  λόγο μεγάλης ποικιλίας ζωής.
Στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του λαγάνα απαγορεύεται το ψάρεμα και υπάρχει πιθανότητα να δεις και χελώνα καρέτα καρέτα.

Είναι εύκολη βουτιά απόθεμα βάθους αλλά δύσκολη από θέμα  προσανατολισμού γιατί έχει πολλά μονοπάτια που μπορείς να ακολουθήσεις. Το καλό είναι ότι δεν είναι αμμουδερή όποτε μπορείς να βάλεις σημάδια αναφοράς  κάποια βράχια.

Από τα αγαπημένα μου και πιο διασκεδαστικά σημεία στο νησί, συνήθως πηγαίνουμε για την δεύτερη βουτιά εκεί.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος από τα γύρω καταδυτικά είτε από το κερί είτε από τον κόλπο του λαγάνα.

Η ΑΚΤΗ

Η περιοχή έχει όμορφο βυθό και θα ήταν ιδανική για snorkeling αλλά η συχνή κίνηση ενοικιαζόμενων σκαφών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το κάνει αρκετά επικίνδυνο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Είσοδος στο νερό εκινάει περίπου από τα 7-10 μέτρα και βαθαίνει αργά.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Υπάρχουνε δύο διαδρομές  που μπορείς να ακολουθήσεις η μία είναι με σλάλομ γύρω από τα βράχια  και η άλλη είναι να πάρεις περιμετρικά έναν μεγάλο βράχο. Και οι δύο διαδρομές είναι πάρα πολύ ωραίες  με μεγάλη  ποικιλία ζωής από χελώνες, σμέρνες, γυμνοβράγχια  κλπ, Σε κάποιες εσοχές στα βράχια είναι σχηματισμένα και κοράλια.
Πραγματικά είναι από τις βουτιές που δεν θέλω να τελειώσουν.

MVJF+WQ Λαγανάς, Ελλάδα, 37.6823125, 20.8744375, 8, EhhNVkpGK1dRLCBMYWdhbmFzLCBHcmVlY2UiJjokCgoNVd11FhW3L3EMEAoaFAoSCVeLcpo-OWcTEaB2WxmNjuH2, Ζάκυνθος, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!