ΛΙΝΟ

Πολύ Ενδιαφέρον και ρηχό Cavern!

Πολύ Ενδιαφέρον και ρηχό Cavern!

 

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Πάρα πολύ εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο.

Σταματάμε στην τοποθεσία Λινό μόλις εντοπίσουμε την ομώνυμη παραλία (ορατή από τον δρόμο). Υπάρχει μια πέτρινη βρύση καθώς και διάσπαρτες μεγάλες πέτρες (πουρί) τοποθετημένες από το Δήμο . Δεν παρκάρουμε στον χωματόδρομο που καταλήγει στην άμμο γιατί μπορεί κάποιος να μας μπλοκάρει την έξοδο και επίσης δυσκολεύουμε την πρόσβαση του κόσμου στην ακτή.

 

Η ΑΚΤΗ

Από τις πιο μικρές αμμώδεις παραλίες του νησιού που κοιτάει Βορειοανατολικά και συνήθως έχει αρκετό κυματισμό.

Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη έχει άμμο μέσα και έξω , ενώ υπάρχουν και σημεία με βότσαλο .

Δεν είναι οργανωμένη, αλλά είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο που μας δίνει πρόσβαση σε καφέ και μάρκετ εντός 5′ με το αυτοκίνητο.

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Απο το σημείο που παρκάρουμε (Κοντά στον κεντρικό δίπλα στην πέτρινη βρύση) θα περπατήσουμε περίπου 70 μέτρα. Εναλλακτικά , αν υπάρχει 4χ4 μπορούμε να οδηγήσουμε με όπισθεν περίπου 30 μέτρα απο το νερό.

Ο καλύτερο τρόπος είναι να περπατήσουμε με τον εξοπλισμό μας έτοιμο να μπούμε στο νερό. Έτσι αποφεύγουμε να ακουμπήσει ο εξοπλισμός μας στην άμμο. Όταν το νερό φτάσει στη μέση μας μπορούμε να βάλουμε τα βατραχοπέδιλα μας.

Εναλλακτικά, φοράμε τα βατραχοπέδιλα μας εκεί που σκάει το κύμα και κινούμαστε με την πλάτη και φουσκωμένο το BC μας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ιδανικό σημείο για επαναληπτική κατάδυση αν έχουν προηγηθεί μια ή δύο καταδύσεις την ίδια ημέρα, λόγω μικρού βάθους.

Προτείνεται κυρίως για μέρες με Νότιο-Νοτιοδυτικό άνεμο ή σχετική άπνοια.

Αφού μπούμε στο νερό κινούμαστε Ανατολικά, κρατώντας τα βράχια στα δεξιά μας.

Μετά από περίπου 50 μέτρα Ανατολικά θα συναντήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι με άμμο και αφού το περάσουμε θα συναντήσουμε έναν ακόμα ύφαλο. Απαραίτητη  η χρήση πυξίδας.

Τα highlight της βουτιάς είναι ένα ρηχό Cavern (περίπου 6 μέτρα) με ανοιχτή οροφή που επιτρέπει στο φως να περάσει και να φωτίσει ένα σημείο του δωματίου, καθώς και ένα ακόμα πιο ρηχό swim through με είσοδο και έξοδο.

Επαρ.Οδ. Σκύρου - Λιναριάς, Σκύρος 340 07, Ελλάδα, 38.888685817458, 24.57420458508, 17, ChIJrYQt2lVqpBQR1FqPRKa9uUY, Επαρχιακή Οδός Σκύρου - Λιναριάς, Επαρ.Οδ. Σκύρου - Λιναριάς, Εύβοια, 340 07, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/vasilistrakos/" target="_self">Βασίλης Τράκος</a>

Βασίλης Τράκος

Ο Βασίλης Τράκος είναι Instructor Trainer της SSI και ασχολείται με τις καταδύσεις από το 2006. Έχει εργαστεί στις Μαλδίβες, το Μπαλί και την Ταϊλάνδη. Από το 2014 διατηρεί σχολή καταδύσεων με έδρα το νησί της Σκύρου.

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!