Λεγρενά αυτοκίνητα

Το υποβρύχιο νεκροταφείο αυτοκινήτων των Λεγρενών είναι μία από τις πιο διάσημες βουτιές στην Ελλάδα.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Λεγρενά – αυτοκίνητα

Το υποβρύχιο νεκροταφείο αυτοκινήτων των Λεγρενών είναι μία από τις πιο διάσημες βουτιές στην Ελλάδα. Επί δεκαετίες ότι αυτοκίνητο έπρεπε να εξαφανιστεί «έπεφτε» στο συγκεκριμένο σημείο.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 100 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Βγαίνοντας από τον κεντρικό δρόμο υπάρχει ένας βατός χωματόδρομος που τα περισσότερα συμβατικά αυτοκίνητα δεν θα δυσκολευτούν. Αφήστε το αμάξι σας όσο πιο κοντά γίνεται στο νερό και στήστε τον εξοπλισμό σας

Η ΑΚΤΗ

Η παραλία είναι αρκετά βραχώδης και συχνάζουν αρκετοί παράκτιοι ψαράδες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Παρ’ όλα τα βράχια η είσοδος στη θάλασσα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Με προσεχτικά βήματα θα βρεθείτε στο νερό.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ακολουθήστε διαδρομή προς τα δεξιά, το σημείο που βρίσκονται τα αυτοκίνητα είναι σε απόσταση 450 μέτρων, προτείνουμε να κολυμπήσετε αρκετή απόσταση στην επιφάνεια για να σας μείνει αρκετός αέρας για την κατάδυση στα αυτοκίνητα. Τα  πρώτα σημάδια του νεκροταφείου  διακρίνονται από τα πρώτα μέτρα με διάφορα σκόρπια ανταλλακτικά αυτοκινήτων ενώ μετά τα 20 μέτρα συναντάμε τα πρώτα ολόκληρα αυτοκίνητα, συνεχίστε να εξερευνάτε την περιοχή και θα ανακαλύψετε αρκετά ακόμα μέχρι το βάθος των 35 μέτρων. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε από την εξερεύνηση, αν έχετε θέσει κάποιο όριο στο βάθος καλό είναι να κοιτάτε συχνά τα όργανα σας για επιβεβαίωση.

Επιστρέψτε ακολουθώντας αντίστροφη πορεία, δώστε προσοχή στις στάσεις ασφαλείας.

 

Καλή ανάδυση!

Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Σαρωνικός 190 13, Ελλάδα, 37.670334806359, 23.944543093797, 18, ChIJ5QLg0S3uoRQRmvb2iBtRlto, Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου, ΕΟ91, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, 190 13, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!