Κάβος

Ένα από τα καλύτερα σημεία για κατάδυση από Ακτή όταν φυσάει δυνατός Βοριάς. Εξαιρετική Νυχτερινή!
Αρχική 9 Βουτιά 9 Κάβος

Ένα από τα καλύτερα σημεία για κατάδυση από Ακτή όταν φυσάει δυνατός Βοριάς.

Εξαιρετική Νυχτερινή!

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Ενώ βρισκόμαστε στο Λιμάνι της Λιναριάς κατευθυνόμαστε προς τη γλύστρα, περνάμε και το καρνάγιο και καταλήγουμε στο χώρο προετοιμασίας, ουσιαστικά 5 μέτρα απο τη θάλασσα. Το καλοκαίρι ο χώρος χρησιμοποιείται σαν επέκταση του πάρκινγκ για το λιμάνι κάτι που μπορεί να δυσκολέψει την πρόσβαση κοντά στη θάλασσα.

Η ΑΚΤΗ

Παρόλο που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, η ακτή χρησιμοποιείται για κολύμβηση και snorkeling. Προσοχή στα όρια του αγκυροβόλιου που οριοθετείται με αριθμημένες σημαδούρες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού παρκάρουμε πολύ κοντά στην Ακτή επιλέγουμε να περπατήσουμε μέχρι το νερό να καλύψει τη μέση μας για να φορέσουμε βατραχοπέδιλα.

Προσοχή στα σκοινιά που δένουν μικρές βάρκες και τους αχινούς .

Μια εναλλακτική είσοδος στο νερό είναι από τη γλύστρα, με πάρα πολύ μεγάλη όμως προσοχή και φουσκωμένο το BCD. Μετά τα πρώτα 6-7 μέτρα με κατεύθυνση νότια το νερό έχει ήδη βάθος 3-4 μέτρα.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Εξαιρετική Βιοποικιλότητα στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω έλλειψης μεγάλων αλιευτικών εργαλείων (τράτες κτλ.)

Οι σπειρογράφοι και οι προτούλες και τα καβούρια βρίσκονται σε αφθονία, ενώ είναι πολύ πιθανές οι συναντήσεις με διαφόρων ειδών γυμνοβράγχια .

Η νυχτερινή κατάδυση είναι από τις καλύτερες νυχτερινές που μπορεί να βρεί κανείς στην Ελλάδα!

Στο πρώτο μισό της κατάδυσης κρατάμε το ρηχό κομμάτι δεξιά μας και αφού διανύσουμε περίπου 60-70 μέτρα επιστρέφουμε με το ρηχό κομμάτι στα αριστερά μας.

Επαρ.Οδ. Σκύρου - Λιναριάς, Σκύρος 340 07, Ελλάδα, 38.844886545402, 24.53573031274, 18, ChIJlzbnfqhspBQRkpr_kUtdQvo, Επαρχιακή Οδός Σκύρου - Λιναριάς, Επαρ.Οδ. Σκύρου - Λιναριάς, Εύβοια, 340 07, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/vasilistrakos/" target="_self">Βασίλης Τράκος</a>

Βασίλης Τράκος

Ο Βασίλης Τράκος είναι Instructor Trainer της SSI και ασχολείται με τις καταδύσεις από το 2006. Έχει εργαστεί στις Μαλδίβες, το Μπαλί και την Ταϊλάνδη. Από το 2014 διατηρεί σχολή καταδύσεων με έδρα το νησί της Σκύρου.

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!