Καλή Τύχη

Δεν γνωρίζουμε αν ο πλοιοκτήτης και καπετάνιος του Φορτηγού πλοίου «Καλή Τύχη» περίμενε να έχει τέτοια κατάληξη το σκάφος του, οι δύτες που το επισκέπτονται πάντως σίγουρα νοιώθουν τυχεροί.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Καλή Τύχη

Δεν γνωρίζουμε αν ο πλοιοκτήτης και καπετάνιος του Φορτηγού πλοίου «Καλή Τύχη» περίμενε να έχει τέτοια κατάληξη το σκάφος του, οι δύτες που το επισκέπτονται πάντως σίγουρα νοιώθουν τυχεροί.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1917 στην Ολλανδία και ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι το καλοκαίρι του 1975 μεταφέροντας 230 τόνους χάλυβα από την Χαλυβουργία Βόλου στην Κρήτη. Στο πλοίο εντοπίστηκε εισροή υδάτων και ο κυβερνήτης του προσέγγισε το λιμάνι της Αγίας Κυριακής σε μια προσπάθεια να επιδιορθώσει την βλάβη. Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος το πλοίο τελικά βυθίστηκε σε απόσταση μερικών μέτρων από την προβλήτα.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Έχει Ναυάγιο

Κατά πάσα πιθανότητα το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που μπορείς να παρκάρεις το αμάξι σου 5 μέτρα από ναυάγιο! Επίσης βρίσκεται 30 μέτρα από τον λιμενικό σταθμό της Αγίας Κυριακής οπότε καλό είναι πριν βουτήξετε να τους ενημερώσετε, καθώς το ναυάγιο επί της ουσίας βρίσκεται μέσα στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.

Η ΑΚΤΗ

Παρότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παραλία, το κολύμπι μόνο αδιάφορο δεν θα φανεί στους μη δύτες φίλους σας, καθώς μπορούν να δουν με τα μασκοπέδιλα τους ένα ναυάγιο που σχεδόν ακουμπάει στην επιφάνεια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Περπατήστε μέχρι το σημείο εισόδου, ετοιμάστε τον εξοπλισμό και μπείτε στο νερό με «Giant Leap» ή από την σκάλα που υπάρχει εκεί. Το πλοίο είναι ορατό από το σημείο εισόδου και ουσιαστικά ξεκινάει 1 μέτρο κάτω από την επιφάνεια της Θάλασσας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Το μέγιστο βάθος του πλοίου είναι τα 18 μέτρα κάνοντάς το προσβάσιμο ακόμα και για αρχάριους, ενώ λόγω του μικρού βάθους το ναυάγιο είναι «λουσμένο» από φως, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες φωτογράφισης .

Προσπαθήστε να πάρετε τον χρόνο σας σε όλα τα βάθη του πλοίου, να καταδυθείτε αργά και να αναδυθείτε ακόμα πιο αργά. Το πλοίο είναι μικρό οπότε μπορεί να το γυρίσετε γρήγορα, ειδικά αν δεν είστε φωτογράφος.

Όπως κάθε ναυάγιο έτσι και αυτό έχει αρκετά μεταλλικά σημεία που έχουν σκουριάσει, ενώ κάποια σημεία μπορεί να είναι αιχμηρά. Συστήνεται η χρήση γαντιών και ολόσωμης στολής ακόμα και το καλοκαίρι ενώ προσοχή θέλει η πλευστότητα όταν περνάμε πάνω από το ναυάγιο.

Στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής δεν ψαρεύουν, οπότε έχουμε αρκετές πιθανότητες να δούμε θαλάσσια ζωή.

Επαρ.Οδ. Τρίκεριου-Αγίας Κυριακής 212, Αγ. Κυριακη 370 09, Ελλάδα, 39.092807950261, 23.067270796329, 8, ChIJvcx4PNw5pxQRCGWkTQnX2lI, 212, Επαρχιακή Οδός Τρίκεριου-Αγίας Κυριακής, Επαρ.Οδ. Τρίκεριου-Αγίας Κυριακής, Αγία Κυριακη, Αγ. Κυριακη, Μαγνησία, 370 09, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!