Eurobulker

Τον Αύγουστο του 2000 το φορτηγό πλοίο Eurobulker χωρητικότητας 35.000 τόνων, βυθίστηκε στο Νότιο Ευβοϊκό απέναντί από το Λευκαντί Ευβοίας. Παρότι η αντίδραση ήταν άμεση δεν κατάφερε να αποτρέψει τη ρύπανση της γύρω περιοχής.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Eurobulker

Τον Αύγουστο του 2000 το φορτηγό πλοίο Eurobulker χωρητικότητας 35.000 τόνων, βυθίστηκε στο Νότιο Ευβοϊκό απέναντί από το Λευκαντί Ευβοίας. Παρότι η αντίδραση ήταν άμεση δεν κατάφερε να αποτρέψει τη ρύπανση της γύρω περιοχής.

Το ναυάγιο ακόμα και σήμερα βγάζει με πολύ αργούς ρυθμούς καύσιμο και για τον λόγο αυτό παρακολουθείται και καθαρίζεται. Οι αναθυμιάσεις από το καύσιμο είναι πιθανό να ανακατέψουν κάποιον ταξιδιώτη οπότε καλό θα ήταν οι πιο ευαίσθητοι να το έχουν υπόψη.

Το 200 μέτρων ναυάγιο στέκει όρθιο με μέγιστο βάθος τα 35 μέτρα. Συνήθως χρειάζεσαι δύο και πλέον καταδύσεις για να πάρεις μια ικανοποιητική εικόνα, ενώ πρόκειται για το μεγαλύτερο ναυάγιο που υπάρχει σε προσιτά βάθη στην χώρα μας.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Έχει Ναυάγιο

Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος, ενώ υπάρχουν καταδυτικά που το εξυπηρετούν από τη Χαλκίδα ή από τις απέναντι περιοχές, το Δήλεσι και τον Ωρωπό. Σε περίπτωση που προσεγγίσετε το ναυάγιο με δικό σας σκάφος, έχετε υπόψη ότι ξενερίζει και θα το βρείτε στα περισσότερα συστήματα GPS για την θάλασσα, καθώς αποτελεί εμπόδιο για τη ναυσιπλοΐα.

Η ΑΚΤΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κάντε τους ελέγχους σας και μπείτε στη θάλασσα. Όπως σε όλα τα ναυάγια υπάρχουν σίδερα με σκουριασμένα μέρη που συνήθως έχουν καλυφθεί από βλάστηση και γι αυτό συνιστάται η ολόσωμη στολή και τα γάντια.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Το ναυάγιο είναι εξαιρετικά όμορφο και συναρπαστικό από τα πρώτα μέτρα, καθώς αντικρίζουμε την γέφυρα, τις υπερκατασκευές και το κατάστρωμα. Κατά κανόνα η ορατότητα δεν είναι καλή στην περιοχή, οπότε προετοιμαστείτε για μία κατάδυση χαμηλής ορατότητας. Σημεία που αξίζει να δείτε είναι η εμβληματική γιγαντιαία προπέλα, το αμπάρι που ήταν γεμάτο τσιμέντο όταν βυθίστηκε, η τεράστια άγκυρα που είναι ακόμα στη θέση της και το κατάστρωμα.

Αν παραμείνατε αρκετή ώρα σε μεγάλα βάθη, φροντίστε να κάνετε τις απαραίτητες στάσεις, ενώ σε κάθε περίπτωση κάντε την προληπτική σας στάση στα πέντε μέτρα πριν αναδυθείτε. Σε περίπτωση επαναληπτικής βουτιάς φροντίστε να περάσει αρκετή ώρα ανάμεσα στις βουτιές και κρατηθείτε ενυδατωμένοι.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!