Home 9 Θέματα 9 Καταδυτικά Νέα 9 Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: Our Ocean Film Festival

Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: Our Ocean Film Festival

Απρ 12, 2024 | 0 Σχόλια

Το πρώτο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με θέμα τη Θάλασσα, Our Ocean Film Festival, φέρνει τον κόσμο του κινηματογράφου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας Διάσκεψης Our Ocean, που φιλοξενείται στην Αθήνα τις ίδιες ημέρες και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Our Ocean Film Festival στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της Τέχνης του Κινηματογράφου. Εναλλακτικά από τις προβολές ταινιών, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημιουργούς και τους σκηνοθέτες των έργων που παρουσιάζονται.

Στο πλούσιο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνονται ντοκιμαντέρ με εξαιρετικές ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, τα οποία αναδεικνύουν τα προβλήματα και προτείνουν λύσεις για την προστασία των θαλασσών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σημαντικές προβολές περιλαμβάνουν το ντοκιμαντέρ “DEEP RISING” με αφηγητή τον Jason Momoa και το “Brave Blue World” με τους Liam Neeson και Matt Damon. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα ντοκιμαντέρ “BLUE CARBON” του Nicolas Brown και “THE PRISTINE SEAS project” του Enric Sala.

Η Διάσκεψη Our Ocean ξεκίνησε το 2014 και έχει καθιερωθεί ως ένα παγκόσμιο φόρουμ διαλόγου για την προστασία των ωκεανών. Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα της Διάσκεψης Our Ocean 2024, επιθυμεί να εμπλέξει την κοινωνία στο διάλογο για τη βιώσιμη διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω πολιτιστικών δράσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφθείτε την σελίδα του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών. 

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *