Home 9 Θέματα 9 Καταδυτικά Νέα 9 Υποβρύχιο Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα: Συνεργασία ΕΛΚΕΘΕ και Cabrito Consulting

Υποβρύχιο Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα: Συνεργασία ΕΛΚΕΘΕ και Cabrito Consulting

Φεβ 20, 2024 | 0 Σχόλια

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στη συνεργασία με την Cabrito Consulting ανακοίνωσαν την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ανάπτυξη του επανδρωμένου υποθαλάσσιου ερευνητικού σταθμού “Calamar Park” στην Ελλάδα.

Το “Calamar Park” θα αποτελέσει έναν υποβρύχιο σταθμό στα ανοικτά των ελληνικών ακτών, εξυπηρετώντας ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς και εμπορικούς σκοπούς. Η εγκατάσταση, επικεντρωμένη στο νησί της Ρόδου, θα φιλοξενεί μια ομάδα έως και οκτώ ατόμων και θα ονομαστεί “Ευρωπαϊκός Υποβρύχιος Ερευνητικός Σταθμός”.

Η Cabrito Consulting και το ΕΛΚΕΘΕ σχεδιάζουν δύο εκδοχές του σταθμού: έναν αυτοκινούμενο σταθμό για αλλαγή θέσεων και λειτουργιών, καθώς και έναν ημι-κινητό σταθμό για μετακίνηση σε διάφορους προορισμούς.

Το “Calamar Park” θα αναδείξει τη Ρόδο ως κέντρο ανάπτυξης τεχνολογιών για την παραμονή στο βυθό, εξυπηρετώντας πεδία όπως αρχαιολογία, οικολογία, εκπαίδευση, πολιτισμός και τουρισμός.

Η συνεργασία ανοίγει νέες προοπτικές για ερευνητικές πρωτοβουλίες στα ελληνικά ύδατα, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή από όλες τις ευρω-μεσογειακές χώρες και εκτός αυτών. Αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και τουριστικού πεδίου στην περιοχή.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *