Home 9 Θέματα 9 Καταδυτικά Νέα 9 Έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη Χερσόνησο Κρήτης

Έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι το πρώτο καταδυτικό πάρκο στη Χερσόνησο Κρήτης

Δεκ 28, 2023 | 0 Σχόλια

Στη Σταλίδα, το πολυαναμενόμενο καταδυτικό πάρκο είναι προ των πυλών για την επόμενη τουριστική περίοδο, αποτελώντας το πρώτο τέτοιου είδους πάρκο που αδειοδοτείται στην περιοχή.

Τα καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη  προσελκύουν νέους επισκέπτες και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη. Το πρώτο πάρκο, στη Σταλίδα, έλαβε πρόσφατα άδεια λειτουργίας, ενώ προβλέπεται η δημιουργία τεχνητών υφάλων για καθοδηγούμενες καταδύσεις.

Στην συγκεκριμένη περιοχή θα ποντιστούν 40 τεχνητοί ύφαλοι που παραδόθηκαν ήδη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα δημιουργηθούν δύο διαδρομές, συνδυάζοντας τεχνητά ενδιαιτήματα με το βραχώδες υψηλού καταδυτικού ενδιαφέροντος φυσικό θαλάσσιο τοπίο. Παράλληλα με την παύση του ψαρέματος σε μικρή ακτίνα γύρω από την οριοθετημένη περιοχή του πάρκου αναμένεται έξαρση της βιοποικιλότητας και των αποθεμάτων ψαριών στην περιοχή.

Οι τεχνητοί ύφαλοι παραλήφθηκαν και αναμένεται να ποντιστούν σύντομα

Η διαχείριση του πάρκου ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΡΗΤΗΣ,” που συστάθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και τους Δήμους Χερσονήσου και Μαλεβιζίου. Το πάρκο θα συνδυάζει τεχνητούς υφάλους και φυσικό θαλάσσιο τοπίο και στόχος είναι το πάρκο να είναι πλήρως λειτουργικό με την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Η πρωτοβουλία  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *