Τι μου έμαθε ένα χταπόδι

Φεβ 17, 2021 | 0 Σχόλια

Όταν ο Κρεγκ Φόστερ ξεκίνησε να βουτάει καθημερινά στα παγωμένα νερά της Νότιας Αφρικής δεν περίμενε ότι θα αναπτύξει φιλίες με ένα θηλυκό χταπόδι.

Το ντοκιμαντέρ (πρωτότυπος τίτλος «My Octopus Teacher») που προβάλλεται μέσα από την πλατφόρμα του Netflix ακολουθεί τον Κρεγκ στις καθημερινές επισκέψεις του στα δάση από φύκι του False Bay στο Κέιπ Τάουν. Εκεί συναντά ένα χταπόδι το οποίο αργά και διστακτικά του απλώνει ένα πλοκάμι και τον χαιρετάει ή ίσως τον διαβάζει. Σε κάθε περίπτωση, τον αποδέχεται.

Από εκείνη την μέρα και έπειτα οι δυο τους συναντιούνται καθημερινά και το χταπόδι επιτρέπει στον κινηματογραφιστή «φίλο» του να το ακολουθήσει και να του δείξει τον κόσμο του. Παίζουν, κυνηγούν και μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον σε ένα ντοκιμαντέρ αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Παρότι είναι φανερό ότι μεταξύ τους έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς η επιλογή του Κρεγκ να μην επεμβαίνει και να μην βοηθά τον «φίλο» του στις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει στο βυθό, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της πλοκής και ένα πολύ σημαντικό μάθημα που μας δίνει για τη σχέση που πρέπει να αναπτύξουμε με την φύση.

Η όμορφη ιστορία συνύπαρξης του ανθρώπου με ένα εξαιρετικά ευφυές πλάσμα, δένει υπέροχα με τα εντυπωσιακά πλάνα από το υποβρύχιο δάσος της Νότιας Αφρικής που χρίζει περιβαλλοντικής προστασίας.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *