ΒΥΡΩΝ 1

Το πλοίο Βύρων 1 προσάραξε τον Ιανουάριο του 1985 λόγω θαλασσοταραχής κοντά στον κόλπο «Καλοί Λιμένες» στα νότια του νομού Ηρακλείου.
Αρχική 9 Βουτιά 9 ΒΥΡΩΝ 1

Το πλοίο Βύρων 1 προσάραξε τον Ιανουάριο του 1985 λόγω θαλασσοταραχής κοντά στον κόλπο «Καλοί Λιμένες» στα νότια του νομού Ηρακλείου. Το πλοίο μετέφερε στα αμπάρια του τόνους ζάχαρη και βρίσκεται σε μέγιστο βάθος 13 μέτρων.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

100+ μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Έχει Ναυάγιο

Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας όσο πιο κοντά στην ακτή μπορείτε σε αυτό το σημείο, κατεβάζετε τον εξοπλισμό σας και ετοιμάζεστε.

Η ΑΚΤΗ

Πρόκειται για μία εξαιρετική παραλία μεγάλη σε μήκος. Σε μακρινή απόσταση υπάρχει ταβέρνα αλλά το  σημείο που είναι κοντά στο ναυάγιο δεν έχει άμεση πρόσβαση σε κάποιο μαγαζί. Εάν θα μείνετε ώρες στην παραλία καλό θα είναι να φέρετε προμήθειες μαζί σας. Οι φίλοι σας που δεν καταδύονται μπορούν να σας ακολουθήσουν και να δουν το ναυάγιο από την επιφάνεια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού τελειώσετε με τους προκαταδυτικούς σας ελέγχους κολυμπήστε προς τον βράχο που είναι μπροστά σας. Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 260 μέτρων.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ανάμεσα στους δύο βράχους βρίσκεται το ναυάγιο του Βύρων 1. Το ναυάγιο ξεκινάει σχεδόν από την επιφάνεια και η εκτεθειμένη του μηχανή δεσπόζει στο τοπίο. Οι πιο έμπειροι και εκπαιδευμένοι μπορούν να επιχειρήσουν και μικρές διεισδύσεις. Όπως σε όλα τα ναυάγια υπάρχουν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και η χρήση ολόσωμης στολής και γαντιών συνιστάται.

To divelog.gr θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την κα Αθηνά Μανιάδη για την πολύτιμη βοήθεια της στη συγγραφή του άρθρου αυτού.

WRQ7+53 Μοίρες, Ελλάδα, 34.937875803097, 24.812640437358, 8, GhIJ3FpwUAx4QUARimiFMwnQOEA, Ηράκλειο, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!