Τηλέγραφος

Αρχική 9 Βουτιά 9 Τηλέγραφος

Στο ακρωτήριο “Τηλέγραφος” βρίσκεται το ναυάγιο ενός πλοίου της ύστερης Ρωμαϊκής περιόδου (4ος αιώνας μ.χ.). Το πλοίο βυθίστηκε λόγω θαλασσοταραχής και μετέφερε αμφορείς με κρασί, γάρο, φρούτα και ελιές προς κάποιο από τα λιμάνια του Παγασητικού ώστε να τα ανταλλάξει με δημητριακά.

Έως 30 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Έχει Ναυάγιο

Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις των αρχαίων ναυαγίων του Δυτικού Παγασητικού και της Περιστέρας Αλοννήσου η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω καταδυτικών κέντρων που έχουν εκπαιδευμένους συνοδούς αρχαιολογικών χώρων. Για τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις κατάδυσης στους Αρχαιολογικούς Ενάλιους Χώρους μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας εδώ.

Η ΑΚΤΗ

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο υπάρχει ο οικισμός Νηες με όμορφη και απάνεμη παραλία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας και μπείτε στην θάλασσα πραγματοποιήστε τους τελευταίους σας ελέγχους και καταδυθείτε.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ο δύτης μπορεί να παρατηρήσει τους διάσπαρτους αμφορείς που βρίσκονται στον χώρο καθώς επίσης και τα ίχνη της υποβρύχιας ανασκαφής. Ενδιαφέρον στοιχείο και το ξύλινο βαρκάκι που έχει ναυαγήσει στην αρχή της κατάδυσης. Κρατήστε τις αποστάσεις σας από τα ευρήματα και τους αμφορείς. Η φωτογράφηση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται μόνο για προσωπική σας χρήση.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!