Σπηλιά Αρτζεντά

Μία εντυπωσιακή βουτιά σε τοίχο που ξεκινάει από ένα πανέμορφο σπήλαιο με ανοιχτή οροφή.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Σπηλιά Αρτζεντά

Μία εντυπωσιακή βουτιά σε τοίχο που ξεκινάει από ένα πανέμορφο σπήλαιο με ανοιχτή οροφή. Παρότι η βουτιά μπορεί να γίνει και σε βάθη κάτω από τα είκοσι μέτρα απαιτεί καλό έλεγχο της πλευστότητας καθώς ο τοίχος βαθαίνει απότομα και η καλή ορατότητα μπορεί να σε ξεγελάσει.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η εκκίνηση της βουτιάς βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος και επειδή δεν υπάρχει κάποιο απάγκιο στην περιοχή πρέπει απαραίτητα να υπάρχει χειριστής πάνω στο σκάφος καθ’ όλη την διάρκεια της κατάδυσης.

Η ΑΚΤΗ

Αν υπάρχουν μη δύτες μαζί σας μπορούν να κολυμπήσουν μέσα στην σπηλιά και γύρω από αυτή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Κολυμπάτε μέσα στην σπηλιά και κάνετε τους προκαταδυτικούς σας ελέγχους.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Αφήνετε την επιφάνεια και καταδύεστε μερικά μέτρα. Μην βιαστείτε να αφήσετε την σπηλιά. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας το φώς κάνει διάφορα παιχνίδια δημιουργώντας όμορφες εικόνες. Αν έχετε φωτογραφική μηχανή μαζί σας μπορείτε να τραβήξετε αρκετά όμορφα καρέ. Βγαίνοντας από την σπηλιά κατευθύνεστε αριστερά. Έπειτα από μερικά μέτρα και ενώ συνεχίζετε να έχετε την στεριά στον αριστερό σας ώμο συναντάτε έναν μεγάλο τοίχο. Ορίστε το βάθος της βουτιάς ανάλογα με τις ορέξεις και την εκπαίδευσή σας. Ο τοίχος που συναντάτε καταλήγει σε μεγάλα βάθη, συμβουλευτείτε συχνά τα όργανα σας καθώς η περιοχή έχει καλή ορατότητα και η διαύγεια του νερού μπορεί να σας δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι κινήστε ρηχότερα από το πραγματικό σας βάθος.

Για την έξοδο από το νερό μπορείτε να επιστρέψετε στη σπηλιά ή να κάνετε συνεχόμενη πορεία και να σας παραλάβει το σκάφος από διαφορετικό σημείο από αυτό της εισόδου.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!