ΨΑΘΑ

Όμορφη και χαλαρή βουτιά σε μία οργανωμένη ακτή, ιδανική για συνδυασμό ολοήμερης εκδρομής με κολύμβηση και φαγητό.

Όμορφη και χαλαρή βουτιά σε μία οργανωμένη ακτή, ιδανική για συνδυασμό ολοήμερης εκδρομής με κολύμβηση και φαγητό.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Οργανωμένη παραλία

Δεν έχει Ναυάγιο

Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ. Λάβετε υπόψη ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία είναι δημοφιλής και ενδέχεται να δυσκολευτείτε να παρκάρετε. Αν δεν μπορείτε να είστε στην παραλία αρκετά νωρίς προτιμήστε τους Φθινοπωρινούς μήνες, καθώς είναι πιο ζεστά τα νερά και η ακτή δεν έχει τόσο κόσμο.

Η ΑΚΤΗ

Πρόκειται για μία μεγάλη αμμουδιά που φιλοξενεί αρκετά καταστήματα για φαγητό και καφέ. Ιδανικός συνδυασμός αν στην παρέα σας υπάρχουν και άτομα που δεν καταδύονται.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μπαίνετε από τη δεξιά πλευρά της παραλίας, δίπλα από τα βράχια, μόλις κάνετε τους ελέγχους ανοίγεστε μερικά μέτρα και καταδύεστε.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Μπαίνοντας στο νερό θα συναντήσουμε κάποιες βυθισμένες βάρκες καθώς και τα απομεινάρια από ένα μεγάλο εντυπωσιακό ξύλινο καΐκι, ιδανικό για φωτογραφίες, σε βάθος 5-6 μέτρων. Συνεχίζουμε την κατάδυση με την ακτή στο δεξί μας χέρι. Μετά από μία απότομή κατηφόρα βρισκόμαστε σε βάθος 15-20 μέτρων. Καθώς συνεχίζουμε την κατάδυσή μας, στην ίδια κατεύθυνση θα βρούμε και μεγαλύτερα βάθη. Προσαρμόζουμε την πορεία ανάλογα με τις επιθυμίες μας. Συνεχίζουμε μέχρι τον κάβο και επιστρέφουμε με αντίθετη φορά.

Παραλία Ψάθας, Ψάθα 190 12, Ελλάδα, 38.117706597054, 23.216313099535, 8, ChIJw_fIHj5QoBQR_qVM9Ol9izM, Ψάθα, Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής, 190 12, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/tasostsalavoutas/" target="_self">Τάσος Τσαλαβούτας</a>

Τάσος Τσαλαβούτας

Εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης - Ιδιοκτήτης Wade Outdoor Activities: www.wadeactivities.gr

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!