Προφήτης Ηλίας

Η συγκεκριμένη βουτιά είναι από τις πλέον δημοφιλής στην Αττική, καθώς προσφέρει εύκολη πρόσβαση, όμορφο ανάγλυφο, εξαιρετική ορατότητα και είναι διαθέσιμη για όλες τα επίπεδα αυτοδυτών.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Προφήτης Ηλίας

Η συγκεκριμένη βουτιά είναι από τις πλέον δημοφιλής στην Αττική, καθώς προσφέρει εύκολη πρόσβαση, όμορφο ανάγλυφο, εξαιρετική ορατότητα και είναι διαθέσιμη για όλες τα επίπεδα αυτοδυτών.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Φτάνοντας στο σημείο μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στον μεγάλο χώρο κάτω από την εκκλησία και να κατηφορίσετε προς τη μικρή τσιμεντένια προβλήτα για να ετοιμάσετε τον εξοπλισμό σας.

Η ΑΚΤΗ

Αν και από το συγκεκριμένο μέρος υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα, δεν είναι ο ιδανικός τύπος παραλίας για κολύμπι. Προχωρήστε στα βράχια ή στις παρακείμενες ακτές για να απολαύσετε το μπάνιο σας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η είσοδος στη θάλασσα είναι εύκολη από την πλατφόρμα που υπάρχει, όπου μπορείτε να κάνετε τον προκαταδυτικό σας έλεγχο και να ξεκινήσετε την κατάδυσή σας απευθείας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ο βυθός ακολουθεί την ίδια «κυκλική» πορεία που έχει η ακτή, ξεκινώντας από βάθος 3 μέτρων που σταδιακά κατεβαίνει. Μετά από λίγη ώρα στο αριστερό σας χέρι θα συναντήσετε μια πολύ μικρή σπηλιά. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το φως μπορεί να εισέρχεται μέσα στην σπηλιά και να δημιουργεί όμορφα παιχνιδίσματα. Στο πιο βαθύ κομμάτι της βουτιάς θα συναντήσετε ένα μονόπετρο το οποίο συνήθως έχει αρκετή ζωή. Κατά κανόνα αυτό είναι και το σημείο που επιστρέφουν οι περισσότεροι, δείτε τον αέρα σας και πράξτε αναλόγως.Λόγω της κυκλικής μορφολογίας της περιοχής μπορείτε να συνεχίσετε και να βγείτε στη διπλανή ακτή. Στην περίπτωση αυτή, θα χρειαστεί να κάνετε ένα γενναίο, αλλά όχι εξαντλητικό ταξίδι με τον εξοπλισμό σας μέχρι το αυτοκίνητό σας.

Σε κάθε περίπτωση τηρείστε αυτά που έχετε συμφωνήσει με το καταδυτικό σας ταίρι πριν την βουτιά, κάντε την προληπτική σας στάση και αναδυθείτε με ασφάλεια.

Λεωφ. Περιγιάλι, Λαυρεωτική 190 01, Ελλάδα, 37.758833, 24.076889, 8, ChIJach0vDSLoRQRYspLrzCDDCA, Λεωφόρος Περιγιάλι, Λεωφ. Περιγιάλι, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, 190 01, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!