Ποτόκι

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του Νοτίου Πηλίου που διατηρεί την «αγριάδα» της καθώς δεν υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό «Συκή» της Αργαλαστής.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Ποτόκι

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες του Νοτίου Πηλίου που διατηρεί την «αγριάδα» της καθώς δεν υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό «Συκή» της Αργαλαστής. Η περιοχή προσφέρεται για χαλαρό μπανάκι και ακόμα πιο χαλαρή βουτιά, καθώς το μέρος έχει όμορφη μορφολογία αλλά δεν ξεπερνάει τα 17 μέτρα βάθος. Αν είστε OW δύτης ή αν θέλετε κάτι πολύ ρηχό και φωτεινό, το Ποτόκι είναι σίγουρα μια επιλογή που θα σας αφήσει ικανοποιημένους.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 50 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και περπατάτε μέχρι την αριστερή πλευρά της παραλίας. Το ψηλό βοτσαλάκι και το ρυάκι που υπάρχει ανάμεσα μπορεί να σας δυσκολέψει λίγο στο κουβάλημα του εξοπλισμού για τα 80 μέτρα που απαιτούνται.

Η ΑΚΤΗ

Πρόκειται για μία πολύ όμορφη ακτή που δεν παρέχει όμως καμία άνεση όπως ντουζιέρες ή κάποιο κατάστημα, οπότε αν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο θα πρέπει να εξοπλιστείτε με ό,τι χρειάζεστε. Το μέρος είναι ιδανικό και για κολύμβηση με μασκοπέδιλα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού ετοιμάσετε τον εξοπλισμό σας μπαίνετε στο νερό και κάνετε όλους τους απαραίτητους προκαταδυτικούς ελέγχους. Παίρνετε μοίρες εισόδου και εξόδου από τη στεριά, αν έχετε πυξίδα καθώς μπορεί να τις χρειαστείτε, και ξεκινάτε να κολυμπάτε προς τα αριστερά για περίπου 30 μέτρα μέχρι να προσπεράσετε τον επόμενο μικρό κολπίσκο και να φτάσετε στα επόμενα βράχια.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ξεκινάτε την κατάδυση έχοντας νοητά τη στεριά στον αριστερό σας ώμο. Καθώς δεν υπάρχει κάποιος τοίχος ή άλλο σημείο αναφοράς μπορείτε απλά να περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά βράχια που σηκώνονται σχεδόν μέχρι την επιφάνεια. Το μέρος δυστυχώς έχει ψαρευτεί αρκετά οπότε μην περιμένετε να δείτε αρκετή ζωή. Λόγω του ρηχού της περιοχής και του γεγονότος ότι βρισκόμαστε στο Αιγαίο πρόκειται συνήθως για μια φωτεινή βουτιά με καλή ορατότητα, ιδανική για φωτογραφία.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα φτάσετε γρήγορα στα 100 bar που είναι συνήθως ό αέρας της επιστροφής, οπότε ρυθμίστε με το buddy σας αν θέλετε να γυρίσετε βάσει χρόνου ή βάσει αέρα. Αν σας μπερδέψει η μορφολογία συμβουλευτείτε την πυξίδα σας για την κατεύθυνση εξόδου, κάνοντας την προληπτική στάση στα 5 μέτρα πριν αναδυθείτε.

Unnamed Road,, Νότιο Πήλιο 370 06, Ελλάδα, 39.273861, 23.282389, 8, ChIJ_00TQlQZpxQRTmmfZMplQaA, Νότιο Πήλιο, 370 06, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

1 Σχόλιο

  1. stamelosxristos22@gmail.com

    Όμορφες εικόνες για μένα που έχω μόνο την εξωτερική (εικόνα).
    Η Συκή είναι χωριό του Ν. Πηλίου όπως και η Αργαλαστή.

    Απάντηση

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!