Πόρτο Εννιά

Ένα καταδυτικό σημείο που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο τα υπόλοιπα της «γειτονιάς» αλλά προσφέρει μία πολύ όμορφη κατάδυση με καλή ζωή και διάφορα επίπεδα βάθους.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Πόρτο Εννιά

Ένα καταδυτικό σημείο που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο τα υπόλοιπα της «γειτονιάς» αλλά προσφέρει μία πολύ όμορφη κατάδυση με καλή ζωή και διάφορα επίπεδα βάθους.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Υπάρχουν δύο επιλογές για να προσεγγίσετε, μπορείτε να πάτε κανονικά από την παραλία ή να παρκάρετε κοντά στο μονοπάτι που οδηγεί στα βράχια δεξιά της παραλίας.

Η ΑΚΤΗ

Πρόκειται για μία όμορφη ακτή με άμμο και ψηλό βότσαλο ιδανική για κολύμβηση σε περίπτωση που στην παρέα σας υπάρχουν άτομα που δεν καταδύονται.  Στην παραλία δεν υπάρχουν καταστήματα οπότε καλό είναι να πάτε προετοιμασμένοι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Είσοδος στην θάλασσα από την δεξιά πλευρά και ακολουθείτε πορεία παράλληλη στα βράχια.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Όταν βρείτε ικανοποιητικό βάθος καταδύεστε και ακολουθείτε την ίδια πορεία, με την ακτή δηλαδή στον δεξί σας ώμο. Η περιοχή προσφέρει τοίχο και πλατώματα που σας επιτρέπουν να επιλέξετε το βάθος σας. Προσαρμόστε την βουτιά ανάλογα με τις επιθυμίες και την εκπαίδευσή σας. Το μέγιστο βάθος ξεπερνάει τα 40 μέτρα. Πέρα από την ευχάριστη μορφολογία οι πιο παρατηρητικοί μπορούν να συναντήσουν αρκετή μικροζωή.

Το Divelog θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Πάνο Βλέτσα και τον Άκη Πάλλη για την βοήθεια τους στην συγγραφή της βουτιάς.

Παραλια Ξανθου γυαλου, Porto Ennia 190 01, Ελλάδα, 37.789440998542, 24.079782048956, 8, ChIJDxvQaC-LoRQRS-m_yw8ste0, Porto Ennia, Anatoliki Attiki, 190 01, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!