Παραλία Κορακιά, Λαυρεωτική

Αρχική 9 Βουτιά 9 Παραλία Κορακιά, Λαυρεωτική

Η βουτιά στη Παραλία Κορακιά είναι για όλα τα επίπεδα αρκεί να υπάρχει διάθεση για λίγη κολύμβηση να φτάσουμε στο σημείο που έχει ενδιαφέρον. Από την παραλία  κολυμπάμε περίπου 250m  στην επιφάνεια με πορεία περίπου 120 μοίρες μέχρι να φτάσουμε στην δεξιά μύτη της ακτογραμμής και εκεί ξεκινάμε την κατάδυση έχοντας το παραλιακό μέτωπο δεξιά μας. Επιλέγουμε το βάθος ανάλογα με το επίπεδο πιστοποίησης το οποίο φτάνει στα 30m + και ανάλογα επιστρέφουμε σταδιακά τηρώντας όλους τους κανόνες σε μικρότερο βάθος έχοντας την ακτογραμμή αριστερά μας.  Την επιστροφή στην παραλία μπορούμε να την διανύσουμε και υποβρυχίως ακολουθώντας πορεία 300 μοιρών από το σημείο που ξεκινήσαμε την κατάδυση σε βάθος -6m έως -8m εφόσον έχουμε υπόλοιπο αναπνεύσιμο αέριο.

Το σημείο δεν ενδείκνυται όταν έχει βοριά. Με ισχυρό βοριά συναντάμε συνήθως ισχυρό υποβρύχιο ρεύμα.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο

100+ μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Από την Λεωφ. Λαυρίου στρίβουμε αριστερά προς το εργοστάσιο της ΔΕΗ, μετά από περίπου 300m διαδρομής στρίβουμε δεξιά στην οδό Πεύκων, στον πέμπτο δρόμο στρίβουμε δεξιά και μετά τον δεύτερο δρόμο αριστερά. Βλέπουμε πλέον την θάλασσα και ακολουθούμε τον χωματόδρομο μέχρι την παραλία. Το τελευταίο τμήμα του δρόμου θέλει προσοχή στην οδήγηση, κατεβαίνει όμως συμβατό αυτοκίνητο.

Η ΑΚΤΗ

Η Ακτή είναι πολλή καλή (αμμουδιά) κατάλληλη και για μη δύτες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η είσοδος στο νερό είναι πολλή εύκολη, περπατάμε 20m στην αμουδιά και βρισκόμαστε στο νερό.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ανάλογα με την εποχή συναντάμε αρκετούς σπειρογράφους γυμνοβράγχια που και που αστακούς και πολλά άλλα.

Q32G+FF Κερατέα, Ελλάδα, 37.751246756501, 24.076214876652, 19, GhIJwZzq2ijgQkARyffW0YITOEA, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/christosdivelog-gr/" target="_self">Χρήστος Ευθυμίου</a>

Χρήστος Ευθυμίου

• Καταδύσεις: από το 1974 χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα. • Εκπαίδευση: Εκπαιδευτής CMAS(αρ. 067), VDST(Γερμανική ομοσπονδία (αρ. 279) από το 1980, ΕΟΥΔΑ Greece(αρ. μητρώου 005). • Εξοπλισμός: Πολλά και διάφορα. • Ρυθμιστή: ScubaproMII, χρησιμοποιώ επίσης πρώτο στάδιο δικού μου σχεδιασμού και κατασκευή με την βοήθεια φίλου. • Όργανα: Μηχανικό βαθύμετρο, ρολόι, πίνακα αποσυμπίεσης Deco2000, DCSUUNTOVYPER. • Φιάλες: 2Χ7 (οι αγαπημένες μου) και διάφορες ακόμα ανάλογα με την κατάδυση. • Ιστιοπλοΐα: από το 1990.

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!