Νέστος

Αρχική 9 Βουτιά 9 Νέστος
Το Νέστος ήταν ένα ναρκαλιευτικό το οποίο βυθίστηκε το 1941 από τη γερμανική αεροπορία καθώς δέχτηκε επίθεση στο λιμάνι της Πάτρας μεταφέροντας φαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα. Σήμερα πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ναυάγιο με αρκετή ζωή καθώς λειτουργεί ως τεχνητός ύφαλος. Το βάθος του κυμαίνεται από τα 24 έως τα 48 μέτρα καθώς βυθίστηκε σε όρθια θέση με την πλώρη του να κοιτάει προς τα κάτω.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο

Έως 50 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Έχει Ναυάγιο

Το σημείο από το οποίο βουτάτε είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο και βολικό καθώς μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας ακριβώς λίγα μέτρα δίπλα από την τσιμεντένια πλατφόρμα που κατεβαίνει στη θάλασσα.

Η ΑΚΤΗ

Η θάλασσα στο συγκεκριμένο σημείο θέλει προσοχή για τους κολυμβητές καθώς είναι βραχώδης με αρκετούς αχινούς αλλά υπάρχουν πιο στρωτά μέρη σε μικρή απόσταση για να απολαύσετε την κολύμβησή σας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η είσοδος είναι επίσης πολύ εύκολη καθώς υπάρχουν σκαλιά πάνω στη πλατφόρμα η οποία προσφέρεται και στήριξη του εξοπλισμού ώστε να ντυθείτε πιο άνετα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε μπαίνοντας στη θάλασσα είναι οι πάρα πολλοί αχινοί που βρίσκονται ανάμεσα στα βράχια πριν το νερό γίνει πιο βαθύ.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Το ναυάγιο βρίσκεται ευθεία και δεξιά από την κατεύθυνση την οποία κοιτάει η πλατφόρμα, επομένως αν στρέψετε την πυξίδα σας ελαφρώς προς τα βορειοανατολικά και διατηρώντας ένα βάθος 15-20 μέτρα δε θα δυσκολευτείτε να δείτε το Νέστος να ξεπροβάλει. Όπως στα περισσότερα ναυάγια δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πορεία που πρέπει να ακολουθήσετε. Προσαρμόστε την κατάδυση ανάλογα με την εμπειρία σας και το καταδυτικό σας πλάνο καθώς κατευθυνόμενοι προς την πλώρη φτάνετε σε μεγαλύτερα βάθη.

To ναυάγιο του "Νέστος" σε σπάνια εμφάνιση με καλή ορατότητα.

Κωστή Παλαμά, Κάτω Ρόδινη 265 04, Ελλάδα, 38.326315135857, 21.884660296945, 20, ChIJz9KMzx6zXxMRkvCu3zwTz0s, Κωστή Παλαμά, Κάτω Ρόδινη, Αχαΐα, 265 04, Ελλάδα, GR

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!