Μαντρί

Αρχική 9 Βουτιά 9 Μαντρί

Μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Αγία Κυριακή υπάρχει η παραλία της Αγίας Βάσως. Η πρόσβαση εκεί γίνεται μέσω χωματόδρομου που τις περισσότερες φορές χρειάζεται 4Χ4. Μερικά μέτρα πριν την παραλία της Αγίας Βάσως στρίβουμε δεξιά στο «μαντρί» και παρκάρουμε το αμάξι μας. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο βοσκός έχει μεταφέρει το ζωντανά σε πιο ορεινή τοποθεσία οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα είστε μόνοι σας στην περιοχή.

Όσες φορές παρόλα αυτά, έχουμε συναντήσει τον ευγενέστατο βοσκό, δεν έχει φέρει αντίρρηση να παρκάρουμε τα οχήματά μας δίπλα στις εγκαταστάσεις για να κατέβουμε στην παραλία.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός μονοπατιού150 μέτρων, μέτριας δυσκολίας. Ενδεχομένως να προτιμήσετε να ντυθείτε στα αυτοκίνητα, ώστε να αποφύγετε μία διπλή διαδρομή για να μεταφέρετε τα πράγματα στην παραλία.

Η ΑΚΤΗ

H παραλία λόγω της δύσκολης πρόσβασης και του μικρού μεγέθους δεν προτιμάται από τους λουόμενους, αλλά και επειδή ανάλογα με τον καιρό μπορεί να έχουν παρασυρθεί απορρίμματα. Η θάλασσα είναι βραχώδης και βαθαίνει σχετικά γρήγορα, παρόλα αυτά τα νερά είναι καθαρά και ενδείκνυνται για περιήγηση με μασκοπέδιλα, καθώς ο βυθός παρουσιάζει ενδιαφέρον από τα πρώτα μέτρα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μπαίνετε στο νερό, κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους και καταδύεστε απευθείας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ξεκινάτε την κατάδυση και ακολουθείτε την αριστερή πλευρά του μικρού όρμου, περίπου στις 210 μοίρες (αν δεν έχετε πυξίδα μην ανησυχείτε, σας καθοδηγεί το ίδιο το μέρος). Το ανάγλυφο σάς οδηγεί βαθιά και στην πορεία θα συναντήσετε αρκετούς και μεγάλους βραχώδεις σχηματισμούς με σφουγγάρια. Δώστε προσοχή στην βλάστηση πάνω σε αυτούς τους βράχους, καθώς τις περισσότερες φορές θα δείτε αρκετά γυμνοβράγχια.

Από τα 27 μέχρι τα 35 μέτρα κάνουν την εμφάνιση τους οι γοργονίες. Πάρτε τον χρόνο σας να τις θαυμάσετε, καθώς δεν είναι σύνηθες σε τόσο προσβάσιμα βαθύ από στεριά να συναντάμε τόσες γοργονίες. Δίνουμε προσοχή στην πλευστότητά μας, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να “τραυματίσουμε” τις γοργονίες με κάποια πεδιλιά.

Λογικά σε αυτό το σημείο θα έχετε καταναλώσει αρκετή ποσότητα αέρα και θα πρέπει σιγά σιγά να επιστρέψετε, συμπεριλαμβάνοντας την προληπτική στάση για 3 λεπτά στα 5 μέτρα. Η βουτιά υπό φυσιολογικές συνθήκες γίνεται χωρίς να μπείτε σε στάσεις αποσυμπίεσης, αλλά σε κάθε περίπτωση εμπιστευτείτε τα dive computer ή τους πίνακές σας.

ΥΓ: Αυτό είναι το μοναδικό σημείο που έχει γοργονίες στην συγκεκριμένη βουτιά. Αν έχετε έρθει προετοιμασμένοι για tec κατάδυση μπορείτε να συνεχίσετε καθώς το μέρος βαθαίνει και διατηρεί την μορφολογία του, αλλά δύσκολα θα συναντήσετε κάτι άλλο να σας ενθουσιάσει τόσο.

Unnamed Road, Sipiada 370 06, Ελλάδα, 39.08675, 23.113778, 8, ChIJLxQy_g06pxQR2HKqktQrmac, Unnamed Road, Magnisia, 370 06, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!