Κόλπος Πνιγμένος - Τέλενδος

Ο κόλπος Πνιγμένος είναι ο πρώτος κολπίσκος στο πίσω μέρος της Τέλενδου, ένα πολύ μικρό νησάκι απέναντι από την Κάλυμνο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Η βουτιά ήταν εύκολη και σίγουρα ενδείκνυται για αρχάριους, αλλά έχει και μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για πιο έμπειρους δύτες.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Κόλπος Πνιγμένος – Τέλενδος

Ο κόλπος Πνιγμένος είναι ο πρώτος κολπίσκος στο πίσω μέρος της Τέλενδου, ένα πολύ μικρό νησάκι απέναντι από την Κάλυμνο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος. Η βουτιά ήταν εύκολη και σίγουρα ενδείκνυται για αρχάριους, αλλά έχει και μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για πιο έμπειρους δύτες.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Λόγω του ότι στην Τέλενδο δεν έχει οδικό δίκτυο, παρκάραμε απέναντι στην Κάλυμνο και πήγαμε με φουσκωτό. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει πρόσβαση από την παραλία, γιατί αν και έχει παραλία κοντά -και μάλιστα αρκετά χαριτωμένη- έχει πολύ περπάτημα για να φτάσεις εκεί και μόνο από χωματόδρομο.

Η ΑΚΤΗ

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά δεν είναι άσχημη για κολύμπι.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Βουτήξαμε κατευθείαν από το σκάφος, κάπου στη μέση του κολπίσκου, κολυμπήσαμε λίγο προς την αριστερή μεριά του κόλπου με φάτσα την παραλία και καταδυθήκαμε αμέσως.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Η κατάδυση ήταν αρκετά εύκολη και λόγω των υποβρύχιων φαραγγιών σε καθοδηγεί προς τα πού να πας. Το μέγιστο βάθος που κατεβήκαμε ήταν τα 15 μέτρα και γενικά η ορατότητα ήταν αρκετά καλή, χωρίς καθόλου ρεύματα.

Το μέρος είχε αρκετή ζωή και με πολύ ενδιαφέρον, καθώς σε αρκετά σημεία περνούσαμε από μικρότερα ή μεγαλύτερα φαράγγια που μπορούσες να σταθείς, να παρατηρήσεις και να εξερευνήσεις από κοντά τα υποθαλάσσιο κομμάτι των βράχων. Τα νερά ήταν αρκετά ζεστά λόγω της εποχής, ωστόσο προτιμήσαμε ολόσωμες στολές και για μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω του βραχώδους περιβάλλοντος.

Melitsahas, Κάλυμνος 852 00, Ελλάδα, 36.988222, 26.930028, 8, ChIJjaWLSW7vvRQRKZ3w_BmP1t8, Μυρτιές, Κάλυμνος, 852 00, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/verakoumpoula/" target="_self">Βέρα Κούμπουλα</a>

Βέρα Κούμπουλα

Μόνιμος κάτοικος κεντρικής Ευρώπης και δυστυχώς απομακρυσμένη από ενδιαφέροντες βυθούς. Πρώτη εμπειρία κατάδυσης στο εξωτικό Μπαλί κι από τότε η υποθαλάσσια χελώνα έγινε η καλύτερή μου φίλη! Αρκετά αρχάρια ακόμα στις καταδύσεις, αλλά με ολοένα αυξανόμενο ενθουσιασμό για τον υδάτινο κόσμο. Στόχος κάθε καλοκαίρι να αναπληρώνω το χαμένο χρόνο σε ελληνικές παραλίες και βυθούς!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!