Κίκυνθος

Αρχική 9 Βουτιά 9 Κίκυνθος

Το ναυάγιο της Κικύνθου βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το χωριό της Αμαλιάπολης και είναι ο μόνος Επισκέψιμος Ενάλιος Αρχαιολογικός Χώρος που μπορεί να τον επισκεφθεί δύτης με δίπλωμα Open Water αρκεί να είναι σε θέση να ελέγξει καλά την πλευστότητά του. Πρόκειται για ένα ναυάγιο της Μεσοβυζαντινής περιόδου που βυθίστηκε μεταξύ του 11ου και του 12ου αιώνα. Το πλοίο ήταν εμπορικό και η περιοχή του ναυαγίου αποτελείται από πλίνθους και αμφορείς.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Έχει Ναυάγιο

Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις των αρχαίων ναυαγίων του Δυτικού Παγασητικού και της Περιστέρας Αλοννήσου η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω καταδυτικών κέντρων που έχουν εκπαιδευμένους συνοδούς αρχαιολογικών χώρων. Για τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις κατάδυσης στους Αρχαιολογικούς Ενάλιους Χώρους μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας εδώ.

Η ΑΚΤΗ

Σε περίπτωση που υπάρχουν στην παρέα σας αυτοδύτες που δεν καταδύονται μπορούν να περάσουν την ώρα τους στην Αμαλιάπολη που έχει αρκετά καταστήματα, πλαζ και το πολύ ενημερωμένο κέντρο πληροφόρησης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας και μπείτε στην θάλασσα πραγματοποιήστε τους τελευταίους σας ελέγχους και καταδυθείτε.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Τα πρώτα ευρήματα ξεκινούν από τα 3 μέτρα βάθος ενώ το μέγιστο βάθος του ναυαγίου είναι τα 15 μέτρα. Κρατήστε τις αποστάσεις σας από τους πλίνθους και τους αμφορείς. Η φωτογράφηση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται μόνο για προσωπική σας χρήση.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!