Κάτω Γατζέα

Με διαφορά η πιο δημοφιλής βουτιά της χερσαίας Μαγνησίας. Ένας πολύ όμορφος ύφαλος σε κοντινή απόσταση από το Βόλο, που συνδυάζεται με ένα ωραίο και χαλαρωτικό μέρος για το καλοκαιρινό σας μπάνιο.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Κάτω Γατζέα

Με διαφορά η πιο δημοφιλής βουτιά της χερσαίας Μαγνησίας. Ένας πολύ όμορφος ύφαλος σε κοντινή απόσταση από το Βόλο, που συνδυάζεται με ένα ωραίο και χαλαρωτικό μέρος για το καλοκαιρινό σας μπάνιο.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Οργανωμένη παραλία

Δεν έχει Ναυάγιο

Το μέρος έχει πρόσβαση από δύο σημεία. Από την άνοιξη μέχρι νωρίς το φθινόπωρο που λειτουργεί το Rivera μπορείτε να παρκάρετε στο πάρκινγκ κι έτσι θα συνδυάσετε τις ανέσεις του συγκεκριμένου beach bar, παράλληλα με την βουτιά σας. Η δεύτερη πλευρά προσέγγισης είναι από τον οικισμό της Κάτω Γατζέας. Αυτή η επιλογή είναι υποχρεωτική το χειμώνα και περιλαμβάνει λιγότερο κουβάλημα, αλλά πολύ περισσότερο κολύμπι. Η επιλογή δική σας. Εμείς ωστόσο χρησιμοποιούμε το Rivera όποτε είναι ανοιχτό και θα δούμε την βουτιά μας από αυτή την εκδοχή.

Η ΑΚΤΗ

Η ακτή μπροστά από το beach bar είναι βραχώδης, αλλά οι προσεγμένες ξύλινες πλατφόρμες και η φυσική σκιά αναπληρώνει με το παραπάνω την έλλειψη αμμουδιάς.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ετοιμαζόμαστε στους χώρους του beach bar και φοράμε τον εξοπλισμό μας πριν μπούμε στην θάλασσα. Περπατάμε μέχρι την ακτή και κατεβαίνουμε από την δεξιά πλευρά της πλατφόρμας που έχει σκάλα. Στο κατάστημα λειτουργεί και σκάφος με watersports οπότε σεβόμαστε τον σηματοδοτημένο διάδρομο και το έχουμε στο μυαλό μας και για την έξοδο. Κολυμπάμε δεξιά από τις σημαδούρες και μετά από 10 μέτρα καταδυόμαστε αφού έχουμε κάνει τους προκαταδυτικούς μας ελέγχους.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Καταδυόμαστε και συναντούμε μπροστά μας μεγάλους όγκους από βράχια που σιγά σιγά σχηματίζουν έναν τοίχο. Τον ακολουθούμε και παρατηρούμε μέσα στις σχισμές έναν από τους πιο ζωντανούς υφάλους του Παγασητικού που τον περισσότερο χρόνο λόγω της λειτουργίας του καταστήματος δεν ψαρεύουν. Πλησιάζοντας τα 30 μέτρα ο τοίχος μειώνεται και δίνει την θέση του σε όμορφα μονόπετρα που εχουν πάνω τους αρκετή βλάστηση, ζωή και χαμένα αλιευτικά εργαλεία. Κατά κανόνα στο σημείο αυτό θα συναντήσετε και ένα δυνατό θερμοκλινές. Ελέγχουμε τον αέρα μας, λογικά είναι ώρα για επιστροφή. Ακολουθούμε την πάνω πλευρά του τοίχου, εξερευνώντας τα βράχια. Κάθε φορά κάτι καινούργιο θα συναντήσουμε.

ΕΟ Βόλου Νεοχωρίου 3, Κάτω Γατζέα 373 00, Ελλάδα, 39.308671910019, 23.097534469054, 8, ChIJ2aVLEagWpxQRZomkCgUiyqw, 3, Εθνική Οδός Βόλου Νεοχωρίου, ΕΟ Βόλου Νεοχωρίου, Κάτω Γατζέα, Μαγνησία, 373 00, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!