Καταφυγή

Ίσως μία από τις πιο βατές βουτιές που μπορεί να κάνει κάποιος στην Αττική. Χωρίς κουβάλημα, χωρίς πολύ κολύμπι, ρηχή και φωτεινή, αυτή η βουτιά είναι ιδανική για νέους δύτες ή για δύτες που θέλουν να απολαύσουν μια ρηχή βουτιά.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Καταφυγή

Ίσως μία από τις πιο βατές βουτιές που μπορεί να κάνει κάποιος στην Αττική. Χωρίς κουβάλημα, χωρίς πολύ κολύμπι, ρηχή και φωτεινή, αυτή η βουτιά είναι ιδανική για νέους δύτες ή για δύτες που θέλουν να απολαύσουν μια ρηχή βουτιά.

Έως 20 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Αφήνετε το αυτοκίνητο σας και κουβαλάτε τα πράγματα σας μέχρι την παραλία, το σημείο βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του κόλπου όπως κοιτάμε την θάλασσα.

Η ΑΚΤΗ

Αν υπάρχουν άτομα που δεν καταδύονται στην παρέα μπορούν άνετα να σας συνοδεύσουν και να απολαύσουν την παραλία και τη θάλασσα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αν έχετε πυξίδα πάρτε μοίρες εισόδου και εξόδου, καθώς η περιήγηση στα βραχάκια και η απουσία κάποιου συνεχόμενου σημείου αναφοράς μπορεί να σας αποπροσανατολίσει. Κάνετε τους προκαταδυτικούς σας ελέγχους, ανοίγεστε στη θάλασσα και μόλις περάσετε τη μεγάλη συνεχόμενη πλάκα που είναι στα ρηχά καταδύεστε.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Βρίσκεστε σε βάθος 6-7 μέτρων και συναντάτε μια αμμουδιά με διάσπαρτα μπαλώματα ποσειδωνίας. Με κατεύθυνση νοτιοδυτική (220-230 μοίρες) συναντάτε τα πρώτα μονόπετρα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήστε την περιοχή και δώστε προσοχή στην λεπτομέρεια καθώς το μέρος έχει αρκετή μικροζωή. Η περιοχή βαθαίνει σταδιακά μέχρι τα 19 μέτρα, οπότε φυσιολογικά δεν θα έχετε ιδιαίτερο θέμα με την κατανάλωση του αέρα. Όταν φτάσετε στα 100 bar αρχίστε να παίρνετε αντίστροφη πορεία προς την επιφάνεια.  Ακόμα και στα πολύ ρηχά η μορφολογία του βυθού έχει αρκετό ενδιαφέρον οπότε εκμεταλλευτείτε το φως, ιδιαίτερα αν φωτογραφίζετε! Κάντε την προληπτική σας στάση και αναδυθείτε.

ΧΙΟΥ, Σαρωνικός 190 13, Ελλάδα, 37.681908557927, 23.941427146762, 22, ChIJJ-NMtCTuoRQRBmPbkPOc-OA, ΧΙΟΥ, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, 190 13, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!