Κακή Θάλασσα, Αττικής

Η κατάδυση προσφέρεται για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Αποφεύγουμε την κατάδυση όταν έχει δυνατό βόριο άνεμο πάνω από 4 ΒΦ. Η υποβρύχια ζωή ανάλογα με την εποχή ποικίλει, συναντάμε σπειρογράφους, σμέρνες και με αρκετή προσοχή γυμνοβράγχια.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Κακή Θάλασσα, Αττικής

Η κατάδυση προσφέρεται για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Αποφεύγουμε την κατάδυση όταν έχει δυνατό βόριο άνεμο πάνω από 4 ΒΦ. Η υποβρύχια ζωή ανάλογα με την εποχή ποικίλει, συναντάμε σπειρογράφους, σμέρνες και με αρκετή προσοχή γυμνοβράγχια.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο, Με 4x4, Με σκάφος

100+ μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Δεν έχει Ναυάγιο

Η ΑΚΤΗ

Πολύ κοντά υπάρχει δυνατότητα για κολύμβηση και στα 400m προς τα πίσω όπως ερχόμαστε υπάρχει παραλία με αμμουδιά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Στο σημείο που παρκάρουμε τα αυτοκίνητα η ακτή είναι βραχώδες, με λίγη προσοχή στην αρχή κατεβαίνουμε το μονοπάτι (περίπου 25m απόσταση) μέχρι την είσοδο μας στο νερό.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Προσεγγίζουμε το νησάκι κολυμπώντας στην επιφάνεια (απόσταση περίπου 180m) και ξεκινάμε την κατάδυση στην ΒΑ πλευρά της βραχονησίδας, συνεχίζουμε έχοντας το νησάκι δεξιά μας. Το βάθος ξεκινάει από -6m, συνεχίζουμε λίγο ακόμα παράλληλα στη βραχονησίδα και αμέσως μετά δεξιά μας έχουμε κάθετο τοίχο ο οποίος φτάνει περίπου -25m. Αν απομακρυνθούμε 20-25m προς τα αριστερά μας (ανατολικά) συνεχίζει επικλινές αμμώδες βυθός και φτάνει μέχρι τα -40m +. Στα 100 bar επιστρέφουμε διανύοντας την ίδια διαδρομή σε μικρότερο βάθος έχοντας τον τοίχο αριστερά μας σε βάθος -12m – 15m ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που θα συναντήσουμε. Μπορούμε να βγούμε στο σημείο εισόδου κολυμπώντας υποβρυχίως όλη την διαδρομή με χρήση πυξίδας. Το βάθος στην επιστροφή είναι ιδανικό για αποσυμπίεση -6m έως -8m και λίγο πριν την έξοδο -3m.

Απόλλωνος, Παραλία Κακής Θαλάσσης 190 01, Ελλάδα, 37.839074, 24.048827, 8, ChIJsdpHQweMoRQR5EzJqb5kGFI, Απόλλωνος, Παραλία Κακής Θαλάσσης, Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής, 190 01, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/christosdivelog-gr/" target="_self">Χρήστος Ευθυμίου</a>

Χρήστος Ευθυμίου

• Καταδύσεις: από το 1974 χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα. • Εκπαίδευση: Εκπαιδευτής CMAS(αρ. 067), VDST(Γερμανική ομοσπονδία (αρ. 279) από το 1980, ΕΟΥΔΑ Greece(αρ. μητρώου 005). • Εξοπλισμός: Πολλά και διάφορα. • Ρυθμιστή: ScubaproMII, χρησιμοποιώ επίσης πρώτο στάδιο δικού μου σχεδιασμού και κατασκευή με την βοήθεια φίλου. • Όργανα: Μηχανικό βαθύμετρο, ρολόι, πίνακα αποσυμπίεσης Deco2000, DCSUUNTOVYPER. • Φιάλες: 2Χ7 (οι αγαπημένες μου) και διάφορες ακόμα ανάλογα με την κατάδυση. • Ιστιοπλοΐα: από το 1990.

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!