Γλάρος

Αρχική 9 Βουτιά 9 Γλάρος

Η δυτική πλευρά του ακρωτηρίου “Γλάρος” στις Νηες είναι γεμάτη από βυζαντινές κυρίως άγκυρες και μια αρκετά μεγάλη συγκέντρωσή από κεραμικά και αμφορείς. Από την έρευνα τους οι αρχαιολόγοι συμπεράνανε ότι στο σημείο βυθίστηκε εμπορικό πλοίο που μετέφερε αμφορείς κρασιού.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με σκάφος

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Χωρίς ανέσεις

Έχει Ναυάγιο

Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις των αρχαίων ναυαγίων του Δυτικού Παγασητικού και της Περιστέρας Αλοννήσου η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω καταδυτικών κέντρων που έχουν εκπαιδευμένους συνοδούς αρχαιολογικών χώρων. Για τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις κατάδυσης στους Αρχαιολογικούς Ενάλιους Χώρους μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας εδώ.

Η ΑΚΤΗ

Σε κοντινή απόσταση από το σημείο υπάρχει ο οικισμός Νηες με όμορφη και απάνεμη παραλία.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας και μπείτε στην θάλασσα πραγματοποιήστε τους τελευταίους σας ελέγχους και καταδυθείτε.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος καλύπτει μία μεγαλύτερη έκταση και έχουν σχεδιαστεί περισσότερες από μία διαδρομές. Μία από αυτές μπορεί να γίνει και από δύτες με πτυχίο Open Water. Τα βάθη κυμαίνονται από τα 10 μέχρι τα 27 μέτρα ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον η ενσωμάτωση των στοιχείων του ναυαγίου στο υποβρύχιο τοπίο. Κρατήστε τις αποστάσεις σας από τα ευρήματα και τους αμφορείς. Η φωτογράφηση σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται μόνο για προσωπική σας χρήση.

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!