Ακτή Καλογριάς

Αρχική 9 Βουτιά 9 Ακτή Καλογριάς

Η κατάδυση στην Ακτή Καλογριάς είναι ενδεχομένως η πιο δημοφιλής βουτιά στη Βόρεια Ελλάδα, Καταγάλανα και διαυγή νερά σε έναν προστατευμένο από τους ανέμους όρμο συνθέτουν ένα ιδανικό συνδυασμό τόσο για τους καταδυόμενους όσο και για τους φίλους τους που θέλουν να απολαύσουν μία όμορφη παραλία στα φημισμένα νερά της Χαλκιδικής.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο

Έως 50 μέτρα κολύμβησης

Οργανωμένη παραλία

Δεν έχει Ναυάγιο

Ένας βατός χωματόδρομος μας οδηγεί μέχρι την παραλία, τους καλοκαιρινούς μήνες το πάρκινγκ είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κάντε κλiκ εδώ για να ανοίξετε την τοποθεσία στους χάρτες της google

Η ΑΚΤΗ

Μία από τις πιο όμορφες αμμουδιές της Χαλκιδικής, ιδανική για κολύμβηση και snorkeling. Οι μη δύτες φίλοι σας θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ετοιμάζετε τον εξοπλισμό σας στην παραλία, λόγω της αμμουδιάς μία ψάθα μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Μπαίνετε στην θάλασσα όσο πιο κοντά στο μικρό νησάκι μπορείτε και κολυμπάτε προς αυτό!

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Παίρνετε πορεία για το νησάκι. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να κολυμπήσετε στην επιφάνεια μέχρι να το φτάσετε αλλά εμείς προτείνουμε να καταδυθείτε και να ακολουθήσετε υποβρύχια πορεία μέχρι εκεί. Το βάθος δεν ξεπερνάει τα τέσσερα πέντε μέτρα αλλά η περιοχή είναι γεμάτη μικροζωή. από την πίσω πλευρά του υφάλου η εικόνα αλλάζει δραματικά, απότομα άγρια βράχια και βάθη που φτάνουν μέχρι τα 28 μέτρα. Προσαρμόστε την κατάδυση ανάλογα με την εκπαίδευση και τις προτιμήσεις σας.

Το Divelog.gr θα ήθελα να ευχαριστήσει τον κο Ηλία Σιδερά για την πολύτιμη βοήθεια του.

Akti Kalogrias Καλόγρια, Σιθωνία 630 88, Ελλάδα, 40.17725608718, 23.715333819179, 17, ChIJ-X3ySquZqBQRUH4gDTwqnwE, Χαλκιδική, 630 88, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!