Αγία Βάσω

Στους περισσότερους χάρτες το τοπωνύμιο αναφέρεται ως Άγιος Βάτος, αλλά εμείς προτιμούμε την ονομασία που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Αγία Βάσω

Στους περισσότερους χάρτες το τοπωνύμιο αναφέρεται ως Άγιος Βάτος, αλλά εμείς προτιμούμε την ονομασία που χρησιμοποιούν οι ντόπιοι. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη διαδρομή με απότομη μορφολογία και πλατώματα σε διαφορετικά βάθη.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος

Με 4x4

Έως 10 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Όπως όλες οι βουτιές της περιοχής έτσι και η συγκεκριμένη απαιτεί κάποιο αγροτικό ή τετρακίνητο αυτοκίνητο, καθώς υπάρχει μία διαδρομή μερικών χιλιομέτρων σε χωματόδρομο. Παρκάρετε το όχημά σας δίπλα από την δεξαμενή, η οποία σύμφωνα με τους ντόπιους έχει πόσιμο νερό. Εμείς σας προτείνουμε να φέρετε το δικές σας προμήθειες, καθώς δεν υπάρχει σε κοντινή ακτίνα κάποιο μαγαζί για προμήθειες.

Η ΑΚΤΗ

Από το σημείο που θα παρκάρετε η παραλία της Αγίας Βάσως είναι λιγότερο από 20 μέτρα, οπότε αν υπάρχει κάποιος λουόμενος προτείνουμε να κατευθυνθεί εκεί. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη αμμουδιά με αρκετό χώρο και φυσική σκιά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας στο τσιμέντο δίπλα από την δεξαμενή και μπείτε στη θάλασσα. Προσοχή στην είσοδο καθώς υπάρχουν αχινοί και στα πολύ ρηχά.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Κάντε τον προκαταδυτικό σας έλεγχο, ανοιχτείτε μερικά μέτρα και καταδυθείτε. Θα κατευθυνθείτε δεξιά (με τη στεριά στον δεξί σας ώμο), ενώ ακολουθείτε την μορφολογία του βυθού. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες, καθώς το μέρος σας οδηγεί μόνο του. Πρόκειται για μια βουτιά με απότομους γκρεμούς και αρκετά μεγάλα πλατώματα, επομένως μπορείτε να προσαρμόσετε την κατάδυση ανάλογα με το επίπεδό σας. Εάν βρεθείτε σε ένα πλάτωμα στα 27 μέτρα, έχετε το νου σας για μία μεγάλη άγκυρα αγγλικού τύπου.

Όταν έρθει η ώρα της επιστροφής ακολουθήστε οπωσδήποτε ρηχή διαδρομή, καθώς κοντά στην επιφάνεια υπάρχουν εντυπωσιακά ανοίγματα, σπηλιές και αψίδες που μπορείτε να περάσετε ανάμεσα.

Unnamed Road, Sipiada 370 06, Ελλάδα, 39.0875, 23.116556, 8, ChIJaeUTaRI6pxQROI13iM9bnfE, Unnamed Road, Magnisia, 370 06, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!