Αγία Βάσω – Βαθύ

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της βουτιάς η συγκεκριμένη κατάδυση είναι αρκετά βαθιά, απευθύνεται σε έμπειρους και εκπαιδευμένους δύτες, ενώ αν επιλέξετε να την προσεγγίσετε από την στεριά θα χρειαστεί να κουβαλήσετε και να κολυμπήσετε αρκετά.
Αρχική 9 Βουτιά 9 Αγία Βάσω – Βαθύ

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος της βουτιάς η συγκεκριμένη κατάδυση είναι αρκετά βαθιά, απευθύνεται σε έμπειρους και εκπαιδευμένους δύτες, ενώ αν επιλέξετε να την προσεγγίσετε από την στεριά θα χρειαστεί να κουβαλήσετε και να κολυμπήσετε αρκετά. Γιατί να μπείτε σε όλη αυτή την διαδικασία; Γιατί στην συγκεκριμένη βουτιά μπορείτε να δείτε κίτρινες και κόκκινες Γοργονίες σε αφθονία, κάτι που δεν γίνεται συχνά σε κατάδυση από στεριά και σε σχετικά προσιτά βάθη.

Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος, 40+ μέτρα βάθος

Με 4x4, Με σκάφος

100+ μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Η ΑΚΤΗ

Η συγκεκριμένη παραλία είναι μια πολύ όμορφη αμμουδιά του αιγαίου με καταπληκτικά νερά. Το μόνο της «μειονέκτημα» είναι ότι ο δρόμος δεν είναι προσβάσιμος από ΙΧ και θα χρειαστείτε κάποιο αγροτικό ή 4Χ4. Πρόκειται για ανοργάνωτη παραλία που συχνά την προτιμάει ο κόσμος για ελεύθερο κάμπινγκ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφού παρκάρετε το όχημά σας μπορείτε να επιλέξετε να κουβαλήσετε τον εξοπλισμό σας μέχρι την αριστερή άκρη της παραλίας ή να τα στήσετε όπου μπορείτε και να κολυμπήσετε μέχρι το σημείο εισόδου που βρίσκεται 450 (!) μέτρα μακριά. Μπείτε στο νερό και κάντε καλό προκαταδυτικό έλεγχο, ενώ αν έχετε έρθει προετοιμασμένοι για τεχνική βουτιά ελέγξτε καλά τις φιάλες σας. Ξεκινήστε την κολύμβησή σας έχοντας τα βράχια στον αριστερό σας ώμο. Πρέπει να φτάσετε μέχρι την επόμενη μύτη όπου υπάρχει μία ξέρα. Αυτό είναι και το σημείο εισόδου σας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Μέχρι να φτάσετε στο σημείο πιθανότατα θα έχετε κουραστεί, επομένως μην καταδυθείτε αμέσως. Πάρτε τον χρόνο σας και όταν νοιώσετε έτοιμοι καταδυθείτε, ακολουθώντας το ανάγλυφο της μύτης όπως μπαίνει στην θάλασσα. Το μέρος βαθαίνει απότομα και από τα 27 μέτρα κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες γοργονίες. Μετά τα 38 μέτρα εμφανίζονται και οι κόκκινες γοργονίες δημιουργώντας κοραλλένιους κήπους μοναδικής ομορφιάς. Προσέχουμε την πλευστότητά μας, καθώς τα μαλακά κοράλλια μεγαλώνουν με αργούς ρυθμούς και είναι κρίμα να καταστρέψουμε κάποιο από μια λάθος πεδιλιά. Το μέρος είναι αρκετά σαγηνευτικό και πιθανότατα θα σας μπει η ιδέα να πάτε λίγο πιο βαθιά. Ακολουθήστε το πλάνο σας, αποφεύγοντας τις υπερβάσεις.

Αν πρέπει να μπείτε σε περισσότερες στάσεις αποσυμπίεσης από την προληπτική φροντίστε να φύγετε από τα βαθιά έγκαιρα. Ακόμα και τα ρηχά της περιοχής έχουν αρκετό ενδιαφέρον οπότε δεν θα βαρεθείτε. Με μια καλή οικονομία στον αέρα σας, φυσιολογικά μπορείτε να πάτε καταδυόμενοι μέχρι την παραλία της Αγίας Βάσως, φροντίζοντας να κάνετε τις απαραίτητες στάσεις.

Καλή ανάδυση.

Unnamed Road, Sipiada 370 06, Ελλάδα, 39.087556, 23.1175, 8, ChIJaeUTaRI6pxQROI13iM9bnfE, Unnamed Road, Magnisia, 370 06, Ελλάδα, GR

ABOUT THE AUTHOR

<a href="https://www.divelog.gr/author/divelog/" target="_self">DIVELOG TEAM</a>

DIVELOG TEAM

Η ομάδα του DIVELOG ταξιδεύει στην Ελλάδα, καταδύεται και μοιράζεται τις βουτιές της με όλη την καταδυτική κοινότητα, δίνοντας tipsκαι χρήσιμες πληροφορίες. Μοιράσου κι εσύ τη βουτιά σου και την αγάπη σου για το βυθό!

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!