Στέρνα

Αρχική 9 Βουτιά 9 Στέρνα

Μία εντυπωσιακή βουτιά τοίχου που βαθαίνει αρκετά, σε μία εξαιρετικά όμορφη παραλία.

Έως 20 μέτρα βάθος, Έως 30 μέτρα βάθος, Έως 40 μέτρα βάθος

Με αυτοκίνητο

Έως 50 μέτρα κολύμβησης

Ιδανική και για κολύμβηση

Δεν έχει Ναυάγιο

Την στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο (Καλοκαίρι 22) η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω ενός ταλαιπωρημένου μεν, βατού δε χωματόδρομου. Αν το ΙΧ σας είναι αρκετά χαμηλό ενδέχεται να βρει σε κάποια λακκούβα, η τελική απόφαση δική σας! Μπορείτε να παρκάρετε δίπλα από την παραλία ή στο πάρκινγκ της ταβέρνας που διαθέτει μερικά εύκολα σκαλάκια μέχρι την παραλία.

Η ΑΚΤΗ

Η παραλία “Στέρνα” έχει πάρει το όνομά της από μία φυσική πισίνα που σχηματίζεται στην βόρεια πλευρά της. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη αμμουδιά που προσφέρεται και για εξερεύνηση με μασκοπέδιλα. Πέρα από την διπλανή ταβέρνα δεν υπάρχει κάποιο άλλο μαγαζί στην περιοχή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην είσοδο στην θάλασσα, αφού μπείτε και κάνετε τους προκαταδυτικούς σας ελέγχους κολυμπήστε προς τα βράχια στην βορειοδυτική πλευρά της παραλίας.

Η ΚΑΤΑΔΥΣΗ

Κολυμπάμε προς τον μεγάλο βράχο. Λίγο πριν φτάσετε στην μύτη το βάθος έχει ήδη φτάσει τα 10 μέτρα και μπορείτε να καταδυθείτε με την ίδια κατεύθυνση. Λίγο αφού συναντήσετε τα βράχια σχηματίζεται και ο μεγάλος τοίχος που φτάνει μέχρι τα 40 μέτρα περίπου, ενώ αν ανοιχτείτε υπάρχουν επίπεδα στον πυθμένα που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερα βάθη. Καταδυθείτε βάση του αρχικού σας σχεδίου και της εκπαίδευσής σας και επιστρέψτε από μικρότερο βάθος. Η βουτιά έχει αρκετή ζωή και ιδιαίτερη μορφολογία που θα σας ανταμείψει ακόμα και στα ρηχά της.

3V2Q+PV δημοτική ενότητα Λουτρακίου-Περαχώρας, Ελλάδα, 38.05177975889, 22.889692803317, 8, GhIJ9ctxuKAGQ0ARlnxH6MLjNkA, Κορινθία, Ελλάδα, GR

LEAVE YOUR COMMENT

Έχετε κάτι να προσθέσετε ή να ρωτήσετε για την παραπάνω βουτιά; Αφήστε το σχόλιό σας και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τους υπόλοιπους χρήστες του DIVELOG.

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SAFETY FIRST!

Σε κάθε κατάδυση ακολουθήστε το πλάνο που έχετε συζητήσει από πριν με τον buddy σας. Μην υπερβαίνετε τα προσωπικά σας όρια και τα όρια της εκπαίδευσής σας, ενώ αν είστε κουρασμένοι ή έχετε ξενυχτήσει την προηγούμενη, θα ήταν ίσως προτιμότερο να καταδυθείτε κάποια άλλη φορά.Καλές αναδύσεις!